Denní provoz metra, tramvají a autobusů bude ukončen postupně mezi zhruba 22.00 a 22.30. Současně s tím začnou vyjíždět noční linky tramvají i autobusů. Prodlouží se po 21.00 také intervaly na páteřních železničních tratích.

Ve vestibulu stanice je umístěn moderní automat na jízdenky s dotykovou obrazovkou. Jízdenky je zde možné zaplatit i platební kartou. Podél eskalátorů jsou nainstalovány digitální obrazovky, které promítají reklamy.
Jízdné zatím zdražovat nebude, hlavní město vyčkává

„Nabídka spojů metra, tramvají a příměstských autobusů bude nadále držena vysoko nad aktuální poptávkou, která je nyní opět nižší o asi 70 procent oproti obvyklému stavu," uvedl Drápal. Nejvíce pak klesla poptávka po nočních spojích, a to o asi 80 procent.

Směnaře úpravy neomezí

Úpravy jsou podle mluvčího navrženy tak, aby neomezovaly pracovníky zdravotnických zařízení a dalších profesí pracující v tzv. režimu 24/7 a střídání večerních a nočních směn. Střídající pracovníci budou moci využívat poslední denní spoje při cestě do a z práce.

Nové kloubové autobusy MAN Lions'City G.
Mezi Prahou a Kladnem pojede víc autobusů

Intervaly metra se ve špičkách prodlouží o 10 až 45 sekund. U tramvají dojde k mírnému prodloužení intervalů v ranní špičce o jednu až dvě, to znamená, že v ranní špičce pojedou v intervalech deset minut. Výjimkou budou páteřní tramvajové linky 9, 17 a 22, které budou vypravovány v pětiminutových intervalech. U městských autobusů zůstanou současné intervaly, neboť u autobusů je pokles počtu cestujících nejnižší.

„Zároveň bude adekvátně po dohodě se Středočeským krajem zkrácen denní provoz i na příměstských autobusových linkách, které navazují na metro. S výjimkou linek 951 a 953 bude po dohodě s městy a obcemi zrušen provoz nočních příměstských linek," uvedl Drápal. Na železnici bude po 21.00 prodloužen interval ze 30 na 60 minut. Popůlnoční rozjezd vlaků z Prahy bude zachován.

Praha nechala rozšířit tramvajovou zastávku Malostranská v obou směrech. Přibyl ochranný cyklopruh.
Upravená zastávka Malostranská: Cestující skákali pod kola. Ale vejdou se auta?