Natěšení Babišových příznivců ze setkání s ním bylo patrné už dlouho před začátkem. Proč chce prezidentského kandidáta hnutí ANO vidět a slyšet, řekla Deníku například paní Blažena Přibilová z Benešova.

„Jsem voličkou pana Babiše a chci ho vidět naživo. Myslím, že to bude jiné než v televizi. V předvolební kampani mi vadí především to, jak se oba finalisté do sebe navážejí a házejí na sebe špínu. Přitom všude slyším, že mám volit pana Pavla. Já ale toho pána vůbec neznám a než se stal kandidátem na prezidenta, vůbec jsem nevěděla, že existuje. Možná budu mít po tomto setkání na pana Babiše jiný názor, ale myslím, že ne. Říká mi to vnitřní pocit. Pan Babiš mě zaujal, vím, že už něco dokázal, a myslím si, že je to slušný člověk. Naopak si nemyslím, jak tvrdí druzí, že jen lže a krade,“ sdělila.

Druhé kolo prezidentských studentských voleb v Gymnáziu Benešov.
Benešovští studenti vybírali ve volbách nanečisto svého prezidenta

Na debatu dorazil také bývalý ministr Karel Havlíček nebo bývala hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová. Do sálu, kam se vejde zhruba 300 až 400 lidí, přišli nejen místní obyvatelé, ale také další lidé zdaleka. 

Pan Václav se Deníku před debatou svěřil, že Babiš je nejlepší, a proto ho přišel podpořit. Barbara zase ocenila, že přijel do tak malého města.

Před benešovským divadlem také tiše protestovali jeho odpůrci. Jeden z nich, Tomáš Budil, ale uvedl, že protestují, protože nesouhlasí s návštěvou Andreje Babiše v Benešově. Město podle něj není jeho baštou. „Myslím, že tu je více voličů Petra Pavla. Nesouhlasím, aby estébák a soudem usvědčený lhář byl na Hradě. Můj prezident to není, řekl Budil.

Voliči v Drahňovicích podpořili v prezidentských volbách Karla Schwarzenberga, Jiřího Drahoše i Petra Pavla.
Asi je ten Pavel dobrej, míní v Drahňovicích a dali mu téměř 58 procent

Přítomní ocenili příchod Andreje Babiše velkým potleskem a skandováním jeho příjmení. Ten hned ze začátku začal s tím, že v poslední debatě si generála namazal na chleba. „Jsem jediný kandidát, který usiluje o mír," řekl na začátku. Z davu se ale ozvalo, že to není pravda. Na to hned odpověděli Babišovi příznivci, že to pravda je. Prezidentský kandidát se v předlouhém monologu chválil, co všechno zařídil, s kým vším se zná a jak by co zařídil, kdyby se stal hlavou státu.

Snažil se také přesvědčit publikum, že přesně ví, co by bylo dobré udělat pro lidi. Na to ale bylo z předsálí slyšet, jak křičí protestující. Znělo od nich: Babiše do koše!

Jedním z místních, kteří v prvním kole volili Andreje Babiše, je i Petr Švach.
„Za Babiše jsem se měl dobře, vy ne?“ Ve Vrátnu volily dvě třetiny expremiéra

Pro Andreje Babiše v průběhu besedy z publika žádné opravdu silné výkřiky nezazněly. Jen jednotlivé od oponentů. On sám pak všem sdělil, že potřebujeme prezidenta, který bojuje za české zájmy. Na to mu hned někdo z publika odpověděl - A to ty nejsi!

V publiku pak seděla i herečka Jaroslava Obermaierová, která se přihlásila o slovo. „Chováte se moc hezky k vládě, která si z vás dělá, nezlobte se, srandu," říkala do mikrofonu.

O slovo se přihlásil také lékař Jaroslav Barták, ale Babiš mu slovo nedal. "Vy ne pane Bartáku, vy ne," reagoval poté, co se Barták hlásil o slovo.

Debata v benešovském divadle skočila po půl osmé večer. Pak následovala autogramiáda. Někteří studenti ještě volali: Babiše do koše a Pavel na Hrad. Demonstranti zaplnili i schody, takže lidé se pomalu rozcházeli úzkou uličkou ven. Na celou akci pak dohlíželo patnáct městských policistů. Před divadlem pak hlídkovali policisté, a to jak ti uniformovaní, tak ti v civilu.

Až na slovní výměny mezi mladými demonstranty postávajícími na schodech a odcházejícími lidmi, často seniory, nedošlo k žádnému většímu incidentu.