Hned na několika místech zve zájemce na sobotní den otevřených dveří Povodí Labe, připomněla Hana Bendová z centrály firmy. Ve středních Čechách mohou lidé navštívit zdymadla v Poděbradech a Brandýse nad Labem. Přístupná budou mezi 10. a 16. hodinou, přičemž prohlídky začínají u vstupu do objektu. Brandýs nad Labem již ve čtvrtek, také v době od 10 do 16 hodin, nabízí rovněž plavby inspekčním plavidlem. A pátek, tentokrát v čase od osmé ranní do 14.30, je v Brandýse vyhrazen školním exkurzím.

Už v uplynulých dnech uspořádaly dny otevřených dveří vodárenská a vodohospodářská zařízení na několika místech středních Čech. Další ještě mají následovat. Například čističky v Kladně-Vrapicích a Mělníku-Mlazicích přivítají zvědavce v pátek mezi osmou a 15. hodinou. Vodní dům v Hulicích připravuje na sobotní 13. a 14. hodinu komentované prohlídky běžně nepřístupné hráze vodárenské nádrže Švihov na Želivce; účast si je však třeba předem rezervovat. Následuje výroba vodních mlýnků – a již v pravé poledne se také bude představovat Záchranná stanice pro živočichy Vlašim.

Kdo to má blíž do Prahy, může se vydat na tamější akce. Ty nejvýznamnější pořádají muzeum ve vodárně v Podolí a Stará čistírna odpadních vod v Bubenči. Stranou ale nezůstanou třeba ani pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu, která rovněž lze navštívit v rámci dne otevřených dveří. A ne náhodou právě od čtvrtka do soboty se v letňanském veletržním areálu také koná již tradiční vodohospodářská výstava Vodovody-kanalizace.

Světový den vody - akce ZDE

Veolia - kalendář akcí

Blaničtí rytíři - akce

Andrej Babiš
Řízení v Babišově kauze provázejí slova o podezření z obou stran
Ilustrační foto
Počet obětí chřipky se ve středních Čechách zvýšil na 23