ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Až se kraji podaří nakoupit dezinfekční prostředky a následně snad sehnat roušky a další osobní ochranné prostředky, které bude možno rozdělovat jednotlivým obcím, měli by se o dopravu postarat profesionální hasiči.

Ilustrační foto.
Po seškrtání autobusů přichází řada na vlaky

Na rozvážení dezinfekce ke starostům se jeho lidé už chystají, potvrdil ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Miloslav Svatoš. O konečnou distribuci by se pak měly postarat sbory dobrovolných hasičů. Stejně jako pomáhat při zajišťování dovozu nákupu potravin pro seniory, obstarávání léků a podobně.

Předsedkyně bezpečnostní rady kraje, jíž je hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), se současně obrátila na další spolky a jiná občanská sdružení i na dobrovolníky s výzvou, aby byli připraveni k poskytování pomoci v oblasti sociálních služeb podle potřeby obcí i poskytovatelů těchto služeb. Například domovům seniorů, domovům se zvláštním režimem i dalším zařízením.

Přímo s klienty se však zřejmě do kontaktu nedostanou – v rámci opatření proti šíření koronaviru totiž v těchto zařízeních platí přísný zákaz návštěv (a současně i zákaz vycházení).

Dobrovolní hasiči rozvážejí potravinové balíčky seniorům, kteří žijí sami, a nemá se ně kdo postarat.
Ve stavu nouze pomáhají ve středních Čechách i dobrovolní hasiči

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník