„Aktuálně komunikujeme a budeme komunikovat se všemi, kdo se nám přihlásili na základě naší výzvy. Jedná se o 42 osob,“ uvedl serveru Roman Herden, mluvčí společnosti Arriva, která zatím žádnému z cestujících a pozůstalých nevyplatila expresní finanční pomoc.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.
Sbírka podpoří rodinu řidiče, který zahynul u Horoměřic

Čeká se na znalecké posudky 

„V první řadě jsme nabídli jak rodině řidiče, tak rodině zemřelé cestující úhradu prostředků spojených s pohřbem,“ dodal. Výši kompenzace dopravce řeší s pojišťovnou a nechce konkrétní částku prozradit. „Bližší informace chceme sdělit nejdříve cestujícím, aby se je nedozvídali z médií,“ řekl Herden.

Příčinu tragické nehody zatím policisté komentovat nechtějí, čeká se na znalecké posudky. „Vyšetřovatel teď určitě nebude sdělovat ani to, kolik lidí prozatím vyslechl. Vyšetřování určitě potrvá v řádu měsíců, budeme čekat na znalecké posudky,“ řekla serveru mluvčí policie Jana Dětská.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.
Svědci tragické nehody autobusu u Horoměřic se hlásí policii

Lidé pomáhají 

Sami zaměstnanci Arrivy přispěli v interní firemní sbírce 30 tisíci korunami. Peníze mohou posílat ještě měsíc. Sbírkou se rozhodli pomoci rodině zesnulého řidiče i jeho kolegové z Kladenska.

„Zájem ostatních řidičů je veliký, našim odborářům se již ozvaly odborové organizace v Berouně a v Praze,“ řekl ředitel ČSAD MHD Kladno Luděk Landa. Ve veřejné sbírce Truck Help, která bude otevřena ještě dva měsíce, se podařilo nashromáždit 70 tisíc korun.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.
Arriva i policie žádají o pomoc svědky nehody autobusu u Horoměřic