Řeč bude skutečně o tom, co prozrazuje název: o možných nebezpečích spojených s používáním, využíváním i zneužíváním mobilního telefonu nebo tabletu. „Velmi aktuální a důležité téma,“ poznamenal v úterý krajský radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk (ANO).

Co dvouhodinové semináře obnášejí, už vědí žáci základních škol z Benešova a Kladna. Tam na poučování o tom, jak se držet při zdi, když člověk drží mobil, došlo už v lednu. Nyní má následovat 16 seminářů na gymnáziích – nicméně se zaměřením na děti stejného věku: od 11 do 15 let. Půjde tedy o nižší ročníky víceletých gymnázií.

Cílem semináře není odhalovat skryté či málo známé funkce mobilních telefonů, ale zdůraznit, jak bezpečně používat ty, které jsou pro mladé lidi každodenní samozřejmostí. A po pravdě – ne úplně vždycky musí být pravidlem, že jim dokážou poradit třeba rodiče. Dojde mimo jiné na poučení, jak telefon zajistit před neoprávněným přístupem, jaká jsou rizika při používání veřejných Wi-Fi sítí, jaké narušení soukromí může přinést sdílení polohy pomocí geolokace. Stranou pozornosti nezůstane používání fotoaparátu včetně natáčení videí – a také pravidla pro bezpečné sdílení pořízených záběrů na sociálních sítích. A dojde třeba i na názorné předvedení, jak se nespálit při instalování nových aplikací.

Ilustrační foto.
Kopytníci od Milovic dostanou nový auťák
Ilustrační foto.
Chřipka zabíjí stále více lidí. Lékaři radí očkování