První krádež měli nahlášenu hostivičtí policisté, a to v pondělí ráno. Někdo během noci sebral motocykl značky Kawasaki stojící pod pergolou u domu v Kaštanové ulici, uvedla ve čtvrtek policistka Jana Dětská. „Majitel domu uvedl, že na pozemku má na hlídání psa, který ale neštěkal,“ přiblížila souvislosti. Víc pak naznačil objev prázdné papírové krabice napíchnuté na klacek dlouhý dva a půl metru, nalezené poblíž vrátek. Lze odhadovat, že právě jejím prostřednictvím mohl neznámý pachatel podstrčit hafanovi návnadu s uspávacím prostředkem.

Noc na středu, Řevnice a tamní Herrmannova ulice – to už jsou údaje k další krádeži. Tentokrát zmizely peníze z bytu v rodinném domě. „Oznamovatelka uvedla, že dveře vedoucí do zahrady byly odemčené, jelikož s rodinou obývá dům i jejich pes. V případě vstupu neznámé osoby by štěkal – a upozornil je na nezvaného hosta,“ konstatovala Dětská. Zvíře ovšem po ránu hlídače rozhodně nepřipomínalo; vypadalo spíš jako po flámu: bylo apatické a pospávalo. I v tomto případě tak lze předpokládat, že pachatel si pomohl nějakým pamlskem s uspávacím prostředkem.

Policisté přivítají jakékoli informace svědků, které by mohly při pátrání pomoci. Předat případné poznatky mohou občané na kterékoli policejní služebně nebo telefonicky prostřednictvím bezplatné linky 158.

Ilustrační foto
Do centra Prahy autem v sobotu nejezděte, radí policie
Ilustrační snímek
Pohled do kuchyně někdy dokáže zcela zkazit chuť