Nově zavedené autobusy vyjíždějí z Mělníka ráno v 5.51 a v 8.21; novinkou pro odpolední jízdy z Prahy jsou odjezdy v 15.45 a 17.45. Umožnily to finanční příspěvky od kraje i města. Rychlíková linka 349 odpoledne nabízí nový spoj v podobě autobusu, který vyráží z Ládví již ve 13.20.

Změna se na Mělnicku dotkla i sobotního a nedělního provozu – byla rozšířena víkendová obsluha na lince 466 mezi Mělníkem, Lužcem nad Vltavou a Kralupy nad Vltavou. Během dne autobusy nově jezdí ve čtyřhodinových intervalech, když k původnímu jednomu spoji tam i zpět přibyly tři další. Jízdní řády byly připraveny tak, aby linka 466 v Mělníku navazovala na autobus od Prahy a v Kralupech mohli pohodlně přestupovat cestující, kteří od Prahy přijeli vlakem.

Novinek se dočkali také cestující na Praze-západ. Provoz tamější autobusů reagoval na páteční otevření outletového centra u obce Tuchoměřice. Kvůli usnadnění příjezdu zákazníků se na linkách číslo 312, 322 i 161 pozměnily nejenom jízdní řády, ale i trasa. Nová zastávka nazvaná Tuchoměřice, Outlet vnikla nejen kvůli obsluze nákupního centra, ale také jako přestupní bod pro lidi z Nebušic a Přední Kopaniny mířící do Kladna nebo na Letiště Václava Havla Praha.

Vodní dům v Hulicích ožil ve večerních hodinách díky Muzejní noci.
OBRAZEM: Nejlepší fotografie z víkendových akcí
Ilustrační foto.
Při nácviku blackoutu kraj elektřinu nevypne