Finále cesty k zásahu tedy hasiči museli zdolat po svých. Dojeli, kam až terén dovolil, a na místo zásahu museli i s potřebným vybavením pokračovat pěšky. Na akci v nepřístupné oblasti se podíleli příslušníci pěti jednotek, připomněl Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů. S tím, že vedle profesionálů ze stanic v Jílovém a v Řevnicích vyrazili na pomoc také příslušníci dobrovolných s borů obcí Klínec, Davle a Jíloviště.

Situaci by bylo možno připodobnit ke vžitým představám o pastech pravěkých lovců na mamuty: kůň se propadl do úzké jámy hluboké dva metry. Utrpěl zranění, které si následně vyžádalo zásah veterináře. Nejprve však bylo třeba dostat zvíře ven. Hasiči museli prohlubeň zvětšit, přičemž se uplatnily krumpáče a lopaty; současně koně chránili zásahovými kabáty, aby nepřišel ještě k dalšímu úrazu. „Vzhledem k blízkosti železniční trati vyžádal velitel zásahu dočasné omezení rychlosti pro projíždějící vlaky,“ připomněl Gabriel.

Hotovo bylo po necelých třech hodinách fyzicky velmi náročné práce. Koně se podařilo vytáhnout pomocí lan a popruhů. „Před návratem na základny hasiči provizorně zabezpečili jámu páskou – a místo předali Policii ČR,“ doplnil Gabriel.

Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky. Ilustrační foto.
Hledání kešek se omezovat nemá, říká hráč z Nymburka
Videosouhrn 20. června 2018
Sloni na špacíru, jak se chová jídlo a hvězdný Ringo Starr: zhlédněte videa dne