Jednoho zastavila smrtelná nemoc, druhého pracovní vypětí. Nejen o tom budou vyprávět na dalším „štrůdlování", které v sobotu 10. prosince do kina Lucerna přinese řadu vánočních překvapení.

Štrůdl je inspirativní happening na různá témata osobního rozvoje s hosty, kteří se nebáli vydat na svou vlastní cestu a kteří dodávají odvahu a recept, jak překonat překážky v realizaci vizí a projektů. Koná se každý měsíc na jiném místě v Praze a vždy vítá zajímavé hosty.

Letního Štrůdlu se zúčastnila i Zdenka Fantlová. Dáma, která přežila několik koncentračních táborů a o své cestě životem napsala poutavou knihu.

Zdroj: Youtube

Tentokrát Štrůdl přivítá Tomáše Kluse, Zdeňku Pohlreichovou a šamanku Karaimi, která se už mnoho let zaobírá světem sebepoznání a energie. „Pozvala jsem hosty, kteří nás v předvánočním shonu na chvíli zastaví a dopřejí nám pohodu a klid," řekla organizátorka Lucie Špaková.

Muzikant Tomáš Klus na akci nezazpívá, ale otevřeně povypráví o tom, proč se rozhodl na rok ze světa showbusinessu odejít a čemu se věnoval. „Rok pauzy mi přinesl odpověď na pocit nespokojenosti, který mě kdesi uvnitř přepadl a nechtěl pustit. Musel jsem se naučit volit své nálady, postoje, směry, prostředí, slova. A to je to největší umění," zmínil Klus.

Manželka známého kuchaře Zdenka Pohlreicha Zdeňka bojovala s rakovinou. Její život se tak zastavil z vteřiny na vteřinu a znovu se rozběhnout dalo velkou práci. „Na Lucčin Štrůdl se moc těším. Zastavit se je totiž moc důležité. Už jen proto, že když se zastavíte, uvidíte věci, které se v běhu spatřit nedají. Proto se moc těším na všechny, kteří přijdou a se kterými se na té společné zastávce potkáme," zve na Štrůdl Zdeňka Pohlreichová.