Na rozdíl od uplynulých dnů se však neobjevily dramaticky vyhlížející dvouciferné denní nárůsty pro jednotlivé okresy – třikrát po deseti bylo ve středu maximum – a dokonce se v kraji objevil i jeden okres bez hlášeného nového případu onemocnění: Rakovník. Umravnila se i dosud varující čísla z nejbližšího okolí hlavního města: pro Prahu-východ i Prahu-západ zaznamenali hygienici po pěti nových případech. Za celý kraj se pak středeční součet vyšplhal na 64.

Ilustrační foto.
Dohlížet na volby z aut budou příslušníci armády

Právě zmiňované Rakovnicko je na tom dlouhodobě v rámci kraje nejlépe. Naopak jako nejzasaženější se podle nemocnosti, dané přepočtem nemocných na sto tisíc obyvatel, aktuálně jeví nejbližší sousedství: severojižní pás sahající od Kladenska před Berounsko na Příbramsko.

Od březnového počátku sledování pandemie již středočeští hygienici napočítali 3541 obyvatel kraje, u nichž laboratorní testy prokázaly, že se koronavirem nakazili. Z nich se podle středečních údajů Krajské hygienické stanice Středočeského kraje již vyléčilo 2214 lidí. Stejný zdroj přitom o den dříve uváděl číslo 2412. Lze předpokládat, že v této kategorii se počty během posledního dne nezměnily.

Denní přírůstek nakažených koronavirem

- Po 10 případech: Kladensko, Kolínsko, Mladoboleslavsko
- Po 5 případech: Nymbursko, Praha-východ, Praha-západ, Příbramsko
- Po 4 případech: Benešovsko, Berounsko, Mělnicko
- 2 případy: Kutnohorsko

Zdroj: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje; údaje k 9. 9. 2020