Nemocnice tak nabízí nadstandardní ubytování,
a jak řekl primář interního oddělení Václav Hulínský, jde o ubytování hotelového typu. „Po této rekonstrukci se interna změnila v ucelený prostor dobře dostupný jak pro pacienty, tak i lékaře a další zdravotnický personál," zmínil.

„Naše oddělení je nyní vzdušné, tiché, prostorné, čisté, zkrátka takové, jak by měla nemocnice vypadat. Já si dovoluji všem občanům popřát hodně zdraví, tak, aby lékaře a nemocnici potřebovali co nejméně, a ti, kteří toto štěstí nemají, mají ale nyní alespoň záruku, že budou stonat v důstojných prostorech pomáhajících jejich uzdravení," řekl primář.

Pokoje jsou dvoulůžkové, maximálně čtyřlůžkové, ale i jeden jednolůžkový, a na každém z nich je WC. Komfort jak personálu, tak i pacientům zvýší také propojení všech pavilonů vnitřními prostory.

Obtížný hluk

První přebudovaný pavilon D s 24 lůžky byl otevřen letos v únoru. Nyní, po dokončení druhé etapy rekonstrukce pavilonů B a C, přibylo interně dalších 32 lůžek. Mezi pavilony B a C je prosklená stěna, do pavilonu D vede kvůli převýšení schodiště a také přepravní plošina pro imobilní pacienty.

Jednatelka nemocnice Alena Havelková poděkovala městu a všem, kteří se na zdárném dokončení této rozsáhlé rekonstrukce podíleli. „Vím, že během stavby bylo pro pacienty i personál velice těžké se srovnat s hlukem, který tu byl. Děkuji, že jste to všichni vydrželi," řekla před slavnostním přestřižením pásky.

Opravy nekončí

Na její slova navázal i starosta Nymburka Tomáš Mach, který zdůraznil, že internou město s opravami zdaleka nekončí. „Chceme v opravách nemocnice pokračovat, další částí bude pavilon E, který opravíme za pomoci společnosti Chronicare," řekl Tomáš Mach a popřál oddělení, aby získalo co nejlepší zdravotnický personál.

Rekonstrukce interny se 
o dva roky opozdila kvůli špatnému projektu a následným neshodám města 
s bývalou jednatelkou nemocnice Alicí Opočenskou. Částka za rekonstrukci všech tří pavilonů se vyšplhala na 29,3 milionu korun, přičemž investorem celé akce je Město Nymburk.

Čtěte také: Psychiatrická nemocnice: příjmové oddělení mužů se dočkalo nových prostor