Starostka Roztok Lenka Peterková upozornila: „Podařilo se nám vyjednat se závodem Permon, který nesl odpovědnost za znečištění pitné vody šestimocným chromem, finanční příspěvek."

Nápravu tehdy měla provést právě firma Permon. Po nešťastné události se prý sice náhradní zdroj vody zajistil, ale byl nevyhovující. „Část vodovodu se kdysi vystavěla, ale pak to celé bohužel usnulo na mrtvém bodě kvůli nedořešeným majetko-právním vztahům k pozemkům," nastínila Lenka Peterková.

Dokončení vodovodního řadu

Nyní se ale konečně věci pohnuly kupředu. „Dojednali jsme se společností Permon takový finanční příspěvek, který nám napomůže záležitost konečně zdárně dotáhnout do konce," upozornila starostka Lenka Peterková. Stavbu obec z větší části zaplatila ze svého rozpočtu. Stála 470 tisíc korun s DPH.

„Od Permonu jsme dostali sto tisíc korun, za které jsme moc rádi a touto cestou jeho vedení pochopitelně děkujeme," dodala Peterková s tím, že v této chvíli je vše hotovo. „Dělali jsme tlakovou zkoušku, ale ještě máme před kolaudací. Postupně by se měli připojit chataři na vodovodní řad," popsala roztocká starostka.

Čtěte také: Účet za vodu: každý rok o desítky korun více