Stromy ale padaly na silnice i jinde. Třeba na Praze-západ u města Libčice nad Vltavou, kde do něj před osmou večer najelo osobní auto. Podobná nehoda se o něco později stala i v kutnohorském okrese nedaleko Čáslavi: na silnici II/339 u obce Močovice. Naštěstí se obě obešly bez zranění. Na dálnici D5 omezil spadlý strom průjezd od Prahy k Berounu u Vráže.

Z tiskové konference, na níž středočeská policie představila možnosti sledování silniční dopravy z dronu. Na snímku náměstek ředitele Ondřej Smotlacha.
Na záběrech z dronu policisté ukážou řidičům jejich chyby. Bez pokuty

S počasím zřejmě souviselo i několik večerních havárií v různých koutech středních Čech, kdy řidiči neudrželi osobní auta na vozovce. Nevyjeli jen do příkopů, jako třeba osobní auto na silnici II/101 u Říčan na Praze-východ: u Benešova se nákladní auto na silnici I/3 zastavilo o lampu, v obci Pchery na Kladensku zase osobní vůz o plot.

Dopravní komplikace se však nevyhnuly ani hlavním tahům. Na dálnici D1 na Praze-východ uvízly po osmé večer kamiony mířící od Prahy směrem na Brno za exitem 15 na úrovní Strančic. Neobešlo se to bez kolony, i když místo zůstalo průjezdné pravým pruhem. Ve stejném směru jízdy se na sněhu střetly nákladní a osobní auto na 58. kilometru dálnice. Kamiony měly na zasněžené vozovce dálnice D1 problémy také v okolí přehrady Švihov na Želivce, a to ve směru jízdy na Prahu. Uvízlý kamion dále zablokoval průjezd po staré benešovské (II/603) u Kamenice na Praze-východ. Na páteřním severojižním tahu I/3 zůstaly kamiony stát ve votickém kopci.

Autobusy měly problémy

Kvůli nesjízdným silnicím nejely i některé večerní autobusy. Například na Vlašimsku nebo u Nové Vsi pod Pleší. Spadlý strom zase zablokoval autobus na spojnici Příbramska s Prahou.

Počasí ale nepůsobilo problémy pouze v dopravě. Na utrpěné škody si Deníku postěžoval Jaroslav Markovics ze Slánska. Na to, že se děje něco nedobrého, ho kolem sedmé večer upozornila obrovská rána: do zahrady mu spadl 25metrový strom. Výsledek? Zničeny jsou brána i plot. „Když sem před lety žádal o povolení k poražení, na životním prostředí [míněn odbor městského úřadu] ve Slaném mi řekli, že ho pokácet nesmím; že jsou v něm broučkové,“ lamentuje. „Tak ať se teď těší, ‚broučkové‘ ze životního prostředí ve Slaném,“ netají odhodlání věc nyní dále řešit.