Po jednom novém pacientovi bylo zaznamenáno na Berounsku a Rakovnicku. O dva se rovněž zvýšil počet případů, které hygienici v kraji zaznamenali od počátku pandemie: na 1025. Počet vyléčených totiž zůstává bez vývoje – hygiena jich eviduje 804 – a nic se nezměnilo ani na údaji o 22 zesnulých.

ON-LINE reportáž ke koronaviru najdete ZDE

Koronavirem nejzasaženější zůstává ve středních Čechách podle statistik hygienické stanice okres Praha-západ s 60 aktuálně nakaženými a nemocností v přepočtu na sto tisíc obyvatel 41,09. Osmačtyřicet nakažených, což vychází na 23,53 přepočteného pacienta, zaznamenali hygienici na Praze-východ.

Vyšší nemocnost, avšak méně nemocných vykazuje Mělnicko: má 34 nakažených, což vychází na 31,38 pacienta na sto tisíc obyvatel. V ostatních středočeských okresech se aktuální aktivita koronaviru zdá být výrazně nižší. Pouze jednotlivce s onemocněním Covid-19 evidují hygienici na Rakovnicku a Kutnohorsku (po 2), Nymbursku (3), Berounsku a Příbramsku (po 4) i Benešovsku (5).

Výčepní dezinfikoval pípy ve Stopkově Plzeňské pivnicI v centru Brna.
Česko čeká velká vlna uvolňování. Otevřou restaurace, končí nošení roušek venku
Na prvním stupni Waldorfské základní školy Olomouc vrcholily 22. května 2020 přípravy před opětovným spuštěním výuky 25. května
Do škol znovu zavítají mladší žáci. Výuka bude probíhat různě