Důvodem jsou opatření proti šíření koronaviru, kvůli nimž se se organizátoři z Klubu českých turistů rozhodli dosavadní nepřetržitou akci přerušit. Akci stále velmi populární – loni se zúčastnilo přes 26 tisíc pochodníků.

ON-LINE reportáž ke koronaviru najdete ZDE

Odložení pochodu o rok stále platí – navzdory dnes tolik skloňovanému rozvolňování omezujících opatření i tomu, že na internetu lze najít odkazy, jež tuto akci stále avizují (na takový lze narazit třeba na webu Středočeských vodních cest). Pravdou ale je, že organizovaně se má pochodovat až za rok. Podloženy skutečností nejsou ani zvěsti, že by náhradní akce mohla být uspořádána v září.

Někteří skalní příznivci pochodu se možná v sobotu přece jen chystají na části známých tras vydat po menších skupinkách na vlastní pěst, i jim je ale určena výzva, kterou organizátoři zveřejnili na webových stránkách pochodu. „Spoléháme na příznivce Pochodu, že naše rozhodnutí pochopí a budou respektovat nařízení vlády,“ uvádějí na www.praha-prcice.cz. S jednoznačným dodatkem: „Na 55. ročníku se sejdeme 15. května v roce 2021.“

Koronavirus, ilustrační foto
PŘEHLEDNĚ: Venku bez roušky. Podívejte se, jaká pravidla a tresty nově platí
Západ slunce nad přehradou Českého údolí v Plzni-Liticích
ANKETA: Čtenáři Deníku mají o letní dovolené jasno. Jak ji plánujete vy?