Naočkovat se v sobotu nechaly i děti Sofie a Petr Guzi, pod dohledem maminky zdravotní sestry. Rodina přijela z Mělníka a očkování se rozhodli spojit s návštěvou zoo. Děti nechala maminka očkovat i kvůli věčným testům.

Na vakcinaci dorazila i jedenaosmdesátiletá Jarmila Bartíková, která sdělila primátorovi, že pracovala jako zdravotní sestra na infekčním oddělení na Bulovce.

Bez registrace a s možností výběru vakcíny

Očkovat se lze bez jakékoli předchozí registrace, vybrat si lze mezi vakcínou Comirnaty (BionTech/Pfizer) a jednodávkovou vakcínou Janssen-Cilag (Johnson & Johnson), kterou však nelze kombinovat s jinými očkovacími látkami.

Rozvoj carsharingu patří mezi cíle Klimatického plánu hlavního města do roku 2030.
Sdílení aut je v kurzu. Nejen mezi Pražany

V Zoo Praha bude autobus stát u Vzdělávacího centra i v neděli 1. srpna od 9 do 17 hodin (v případě zájmu až do 19 hodin). Podle harmonogramu pak bude autobus v dalších dnech cestoval přes Náplavky, Botanickou zahradu a navštíví i Olympijský festival ve Stromovce.

Na druhou dávku vakcíny Comirnaty se bude možné dostavit opět do Očkovacího autobusu v místě jeho aktuálního stání, nebo se objednat do Metropolitního očkovacího centra, případně kamkoliv jinam.

Stanoviště Očkovacího autobusu v pražské zoo v sobotu navštívil primátor Zdeněk Hřib (Česká pirátská strana).