Odstraňování následků zaměstnalo nejen energetiky; přineslo řadu výjezdů i hasičům. K nejzasaženějším oblastem se v kraji zařadily regiony Mladoboleslavska (kde počasí komplikovalo i dopravu ne železnici u Bělé pod Bezdězem), Rakovnicka a Kladenska. Řádění větru napáchalo spoušť třeba i na Příbramsku, Benešovsku či v blízkém okolí Prahy – a ušetřeny nezůstaly ani další regiony.

Hlavní rozvody se energetikům podařilo opravit ještě během večera a většinu prací pak dokončili v noci. Pomohlo, že nepršelo, a tak příjezd k místům zásahu nekomplikoval rozbahněný terén. Navíc se vichr utišil – poruchové čety se tudíž nemusely vracet do již opravených úseků, jak při velkých větrných kalamitách není výjimkou.

Zkušenost ale ukazuje, že další vlna hlášení o výpadcích v dodávkách ještě přijde – ve chvíli, kdy lidé dorazí na své chaty a chalupy. To se však zpravidla jedná o opravy potrhaného vedení již pouze v lokálním rozsahu. Mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová připomněla, že poruchy mohou odběratelé nahlašovat prostřednictvím telefonní linky 800 850 860.

Na záchraně koně nedaleko Měchenic se podílelo pět jednotek.
Koně z jámy hasiči dolovali skoro tři hodiny