Osobní konzultace k problémům s podnikáním nabízí SIC prozatím vždy první středu v měsíci. Je však nutné objednat se předem přes webové stránky www.s-ic.cz/poradna, upozornila v pondělí za inovační centrum Mirka Kremrová. „Podle zájmu bude bezplatná poradna rozšířena na více dní,“ uvedla, že SIC je připraveno vyhovět i většímu náporu.

Ředitel SIC Marek Špok v pondělí upozornil, že právě poradenství a konzultace k dotacím jsou jedním z pilířů SIC, budovaným během uplynulých pěti let činnosti. V této oblasti se tedy jeho specialisté orientují. „Díky dlouhodobému mapování národních i mezinárodních programů dokážeme rychle a efektivně poradit nejen podnikatelům, ale také zástupcům měst, obcí i výzkumných organizací,“ slibuje Špok.

Pochlubil se současně, že ani v době nejtvrdších koronavirových omezení nezůstávalo inovační centrum nečinné – a soustřeďovalo se na pomoc on-line. „Uspořádalo sérií digitálních workshopů pro manažery a pomohlo vytvořit několik komunikačních platforem pro sdílení rad, nápadů a zkušeností v souvislosti s bojem proti covid-19,“ konstatoval ředitel Špok.

Ilustrační foto.
Záchranáři dostanou nové sanitky. A příslib dalších

Na to, jak důležité jsou nyní pro podnikatele informace, přesné a správně cílené, upozornila v pondělí také středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „V současné době vláda i kraj připravily několik nástrojů, které by měly podpořit podnikatelský sektor. Nově zřízená poradna bude místem, kde se mohou lidé dozvědět, jak jich konkrétně oni mohou využít,“ ocenila aktuální nabídku SIC.