Peníze tak nepomohou jednomu konkrétnímu dítěti, nýbrž centru, které poskytuje zdravotní služby a zaopatření dětem, které nemohou vyrůstat v rodinném prostředí. „Jedná se o děti, které jsou ohroženy ve vývoji nevhodným sociálním prostředím, děti týrané, zanedbávané, zneužívané a zdravotně postižené," vyjmenovala Helena Honkiszová.

Víčka prý každoročně sbírají nejen lidé z Kolína, ale také ze širokého okolí. „Kromě lidí z Kolínska pro nás sbírají víčka například také na Kutnohorsku, ale i ve vzdálenějších městech," vysvětlila Helena Honkiszová. Sbírka tak dávno přesáhla hranice regionu.

Nasbíraná víčka mohou lidé, stejně jako v minulých letech, přinést do budovy městské policie v Kutnohorské ulici, na podatelnu městského úřadu na Karlově náměstí, případně do městské knihovny na dětské oddělení v Husově ulici.

Pomoc tělěsně postiženému Ondřejovi

Dětem z regionu víčka od strážníků letos pomohou poprvé. První dva ročníky se strážníci zaměřili na tělesně postiženého Ondřeje z Ostrova u Hořic v Podkrkonoší. „Výtěžek částečně přispěl k úradě rehabilitačního pobytu v lázních," řekla mluvčí.

„Díky kolínským občanům, školám, školkám, firmám i občanům bydlícím mimo kolínský region, kteří nám pomáhali s organizací a samotným sběrem, přibylo na účet Ondry více než 20 tisíc korun," připomněla Helena Honkiszová částku, která v minulosti pomáhala tam, kde je potřeba.

Čtěte také: Tomáškovi nabídli invalidní vozík dva dárci. Dočkalo se i další nemocné dítě