Během víkendu silničáři postupně u sjezdu z dálnice na Zdiby vyznačili omezení provozu. Dopravní opatření představuje převedení provozu z levé strany dálnice na pravou – a to v režimu 2+2 jízdní pruhy. Ve směru jízdy od Ústí nad Labem na Prahu bude provoz kompletně převeden na protisměrnou část dálnice (a následně zase zpět). Tahle úprava si vyžádá omezení v obou směrech – včetně snížení rychlosti ve směru jízdy od Prahy. Právě zde totiž dopravní inženýři počítají s největšími problémy. Konkrétně se jedná o sjezd na Zdiby, kde bude dočasně zrušen odbočovací pruh a řidiči jedoucí od Prahy budou zahýbat přímo z pravého jízdního pruhu. Takto by se mělo jezdit až do konce července.

V pondělí pak začnou rozsáhlejší práce přímo na dálničním mostě přes silnici I/9, která vede od Zdib směrem na Neratovice a Mělník. Od úterka do soboty se počítá s bouráním jeho levé poloviny (tedy té části s vyloučenou dopravou) – přičemž úsek silnice I/9 pod mostem bude v této době zcela uzavřen; dopravní značení odkloní řidiče na objízdné trasy. Nadále se bude – a to podle předpokladů do poloviny prázdnin – jezdit po objížďce ve směru od Zdib na Mělník. Pod dálničním mostem půjde totiž projet pouze v jednom směru. 

Oprava levého pásu D8 mezi dálničními kilometry 5,2 až 2,2, která má trvat ještě dvacet měsíců, zahrnuje vedle obnovy mostu také kompletní výměnu povrchu dálnice, která bude v některých místech rozšířena (zvláště tam, kde jsou nájezdy a sjezdy). Součástí projektu jsou i úpravy inženýrských sítí ve středním dělicím pásu.

České zastoupení UNICEF reprezentované výkonnou ředitelkou Pavlou Gomba a středočeské hejtmanství vyhlásily v pondělí 2. 10. 2017 v Galerii Portheimka na pražském Smíchově výsledky soutěže Miss Panenka Středočeského kraje.
Výroba očkovacích panenek se od dětí rozšíří i mezi seniory
Ministryně práce v demisi Jaroslava Němcová
Ministryně Němcová chce s kraji vytvořit síť pro lidi s autismem