„Dva roky se mě opozice, kterou u nás představuje ODS a Život venkova, snaží znepříjemnit práci a odvolat mě. Teď se jí to povedlo. Já mám ale svědomí čisté, protože jsem nepochybila," konstatovala odvolaná starostka a dodala, že stačí, když se domluví nadpoloviční většina zastupitelů.

Odvolání starostky potvrdil i zastupitel za ODS Miroslav Pokorný, který v komunálních volbách získal stejný počet hlasů jako Hana Rašáková, sto šedesát. „Ano, byla odvolána," řekl stručně opoziční zastupitel, který aktuální dění v Mělnickém Vtelně odmítl dále komentovat.

Na obranu nemá chuť

„Nemyslím si, že bych udělala nějakou fatální chybu, která by byla na mé odvolání. Lidé v obci mě vyzývají k tomu, abych se bránila a pokusila se to zvrátit, ale už na to opravdu nemám chuť," připomněla končící starostka, která už připravuje dokumenty k předání úřadu svému nástupci.

Kdo ze zastupitelů se jím stane, se rozhodne na dalším jednání zastupitelstva, které následuje týden po odvolání.

Starostka Mělnického Vtelna obec zastupuje i ve Sdružení obcí Kokořínska (SOK), kde je předsedkyní.  „Ve sdružení zatím ve funkci zůstávám, ale možná mě i tam bude chtít nový starosta nebo starostka nahradit," poznamenala Hana Rašáková.

Čtěte také: Pražské radnice od voleb měnily koalice, starosty i radní