Zdravotní ústav vyslal svůj mobilní očkovací tým vybavený vakcínou od firem Pfizer/BioNTech. Dobrovolného očkování se zúčastnilo 150 seniorů, kteří mají v obci trvalé bydliště, přičemž si příchozí pochvalovali, že kvůli injekci nemusí nikam cestovat. Nyní představitelé obce jednají se zdravotním ústavem o dalším termínu očkování.

Transport pacienta ze Zlína do Ostravy
V neděli přibylo 2373 nakažených. Nejméně od poloviny prosince

Starosta Věslav Michalik (STAN) si pochvaluje nejen to, že „školní“ očkování klapalo jak na drátkách, ale je také rád, že místním dostupnou vakcinaci podařilo zorganizovat. „V obci máme zhruba 350 osob ve věku 70+; někteří si již zvládli očkování zajistit po své linii, ale i tak evidujeme další zájemce,“ připomněl. S tím, že zájem by měli i další občané regionu Dolnobřežansko – a ozvali se i učitelé.

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) a pražský primátor Zdeněk Hřib uspořádali společnou tiskovou konferenci kvůli skončení nouzového stavu.
Zrušte zákaz pohybu mezi Prahou a okolím, žádají Hřib a Pecková

Radnice se tak snaží domluvit pokračování. „Zároveň je naší snahou zajistit také vakcíny pro praktické lékaře v místě, kteří jsou připraveni se do plošného očkování též zapojit,“ dodal Michalik.