Vyplývá to ze čtvrteční informace společnosti Valeo. Její ředitel pro externí komunikaci Gábor Iffland uvedl, že na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas firma podepsala dohodu se společností Mobileye o vývoji nového standardu bezpečnosti autonomních vozidel. V této oblasti již také spolupracuje například na vývoji platformy Baidu pro projekt Apollo. Práce spojené s těmito technologiemi by měly přinést nové podněty pro pracoviště Valeo ve středních Čechách i Praze.

K těm nejvýznamnějším patří testovací komplex v lokalitě Boží Dar u Milovic, který se společnost ve spolupráci s krajem jakožto vlastníkem pozemků chystá významně rozšířit (přičemž hejtmanství společně se Středočeským inovačním centrem chce do sousedství přilákat i podobně zaměřená vývojová pracoviště) a továrna v Rakovníku. Tam se nyní vyrábějí autoklimatizace a takzvané front-end moduly (přední masky s aktivní mřížkou chladiče, pomáhající omezovat emise z dopravy snižováním spotřeby. Před dokončením je zde nově budovaný závod pro výrobu ovládacích panelů, ultrazvukových senzorů a kamer – klíčových komponentů pro asistenční systémy vozidel využívané k „automatickému“ parkování i autonomnímu řízení.

O kus blíž k těm nejšpičkovějším technologiím týkajícím se inteligentních systémů řízení aut mají nyní střední Čechy.Zdroj: komanditní společnost Valeo

Autor: komanditní společnost Valeo

Právě dlouholetá zkušenost s produkcí kamer, radarů a snímačů ultrazvukových i laserových je hlavním vkladem Valeo do nové spolupráce, jež se bude rozvíjet skutečně celosvětově – jak v rámci Evropy, tak díky kontaktům s USA a Čínou. Cílem je vytvořit nový bezpečnostní standard pro autonomní vozidla založený na Responsible-Sensitive Safety. RSS je matematický model bezpečnosti elektronických komponentů pro řízení aut, chystaný jako standard pro všechny výrobce vozidel i jejich součástek. Tento model není založen na „učení“ systému prvkům bezpečnosti při milionech kilometrů testovacích jízd, ale bezpečné řízení a určené reakce jasně definuje předem.

Ilustrační fotografie.
Nezaměstnanost se mírně zhoupla směrem nahoru
Ilustrační foto
Lidé utíkají z Prahy do středních Čech