Očekává se, že kampaň obzvlášť osloví sportovní fanoušky. „Hlavní tváří se stal známý fotbalista Jan Koller,“ připomněl mluvčí příbramské nemocnice Martin Janota. To říká nejen za nemocnici, ale i sám za sebe. Právě on je totiž autorem kampaně, k níž připomíná, že má mnoho součástí využívajících rozmanité komunikační nástroje. „Tou stěžejní bude videoklip, který právě dokončujeme ve střižně,“ poznamenal Janota.

Premiéru má klip mít na tiskové konferenci v příbramském kině v úterý 11. října, kdy také budou představeny další součásti kampaně. Objeví se pak v médiích i na sociálních sítích.

Pro virózu, chřipku i pro covid-19 jsou typické celkové příznaky jako teplota, bolest hlavy nebo bolest kloubů.
Jak člověk pozná, jestli má virózu, chřipku nebo covid? Doma to nejde

„Jsme moc rádi, že náš koncept zaujal i vedení Středočeského kraje, které ho převzalo i pro další nemocnice,“ připomněl Janota, že kampaň o krvi s Kollerem se uplatní také v Benešově, Kladně, Kolíně a Mladé Boleslavi. Ty se, jak ocenil náměstek hejtmanky Pavel Pavlík (ODS), jenž má zdravotnictví v kompetenci, připojily „bez váhání“.

„Společně jsme tak vymysleli způsob, jak přiblížit celou problematiku lidem napříč Středočeským krajem. Věřím, že jakákoli osvěta pomůže k získání dalších dárců napříč celou republikou,“ míní Pavlík, jenž připomíná, že nedostatek krve je prakticky celokrajským problémem.

Muchomůrka zelená, prudce jedovatá. Navíc se první příznaky otravy objevují až v okamžiku, kdy je jed vstřebán v organismu a jsou již těžce zasaženy důležité orgány.
Otrava houbami: Kdy volat záchranku, kdy stačí spolknout černé uhlí

„Celá myšlenka je o tom, že každý z nás se může stát hrdinou,“ poznamenal Janota. „Není k tomu potřeba mít žádné superschopnosti – jen zdraví a ochotu darovat krev, což může zachránit zdraví a život druhých,“ shrnul poselství kampaně. A ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada doplňuje: „Půjde nejenom o motivaci, ale také ocenění budoucích i stávajících dárců krve, kterým patří naše uznání.“

Projekt bude mít také vlastní webovou prezentaci, která se nyní dokončuje. Jednu ze svých písní kampani propůjčila i česká kapela Pro tebe, jejíž frontman se navíc objeví v klipu jako jedna ze stěžejních postav.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.