Po půl sedmé večer policisté uzavřeli na Praze-východ příjezd do metropole po „hradecké“ D11. V hustém provozu si toto opatření vynutil zásah hasičů na dálničním kilometru 8,7, kde před sjezdem na Úvaly vzplálo osobní auto. Jen o chvíli později se podobná situace opakovala na Pražském okruhu u Jesenice, konkrétně na kilometru 2,6 dálnice D0 ve směru jízdy od ruzyňského letiště k dálnici D1. I tam začalo hořet osobní auto a frekventovaná dálniční komunikace mula být uzavřena.

Obě uzavírky spojené s odkláněním provozu přinesly neplánované zdržení v kolonách. Krátce před sedmou večer se komplikace objevily také na dalším z hlavních tahů ve středních Čechách, konkrétně na silnici I/6 na Rakovnicku. Přinesla je nehoda u Řevničova. Střet osobního auta se zvěří se naštěstí obešel bez zranění.

Požáry aut bohužel nejsou nijak výjimečné – přičemž rozhodně neplatí, že by se týkaly pouze starších vozů ve špatném technickém stavu (jak by snad napovídal laický pohled). Zpravidla je má na svědomí technická závada elektroinstalace – případně porucha na palivové soustavě. U nákladních vodidel se k tomu ještě řadí potíže s brzdami, nápravami a defekty pneumatik kol návěsů nebo přívěsů. V případě zemědělské techniky může své udělat také nános prachu – a přímo při práci na poli rovněž jiskření při zachycení kamene.

K další krizi v dopravě přispěly během pondělního večera bouračky opět na dálnicích D1 a D11. Tři auta havarovala na D1 u Chocerad, provoz na D11 omezila nehoda na 10. kilometru. Komplikacím se spojeným se zdržením se nevyhnul ani příjezd do hlavního města po dálnici D5. Tam čtvrt hodiny po osmé přibrzdilo provoz porouchané auto ve stoupání na dálničním kilometru 7,8.

Lidé dorazili k předčasným volbám.
Dvě středočeské obce mají nová zastupitelstva
Lokálka spojující středočeský Mochov a nedaleké Čelákovice po dvanácti letech opět ožije.
Čtyři kilometry vlakem za sedm minut. Kam se hrabe jízda autem!