A problémy se zřejmě protáhnou – České dráhy předběžně očekávají, že Správě železniční dopravní cesty potrvají opravy až do pondělí 11. března.

Komplikacím se v úterní ranní špičce nevyhnula ani vlaková doprava na Kolínsku – na lince S10 spojující Kolín a Týnec nad Labem. Tam vlaky po půl sedmé začaly nabírat zhruba čtvrthodinové zpoždění. V tomto případě však byly příčina jiná, umožňující vše vyřešit v řádu desítek minut. Kvůli závadě na vlaku se u Záboří nad Labem muselo jezdit jen po jedné koleji.

Porucha dodávky elektřiny pro lokomotivy v Praze ale mnohem vážnější – a očekává se dlouhodobější výpadek než cestujícím již známá omezení v řádu hodin. Železničáři hledají řešení, přičemž o vývoji situace informují cestující webové stránky Českých drah a Pražské integrované dopravy.

Ráno nejezdily příměstské vlaky mezi stanicemi Praha-Vršovice a Praha-hlavní nádraží, takzvané vložené spoje zkracující intervaly při cestování z Říčan na pražské hlavní nádraží a zpět byly dočasně zrušeny a další vlaky se Vršovicím vyhnuly díky odklonu přes Malešice.

Ilustrační foto.
Vlaky se těší oblibě. Tedy - pokud jedou
Ilustrační foto.
Přesedněte z auta na kolo, vyzývají organizátoři soutěže