Po nedávné akci spojené s čištěním Sázavy se chystá výjezd k dalším řekám, Labi a Berounce, a to se stejným cílem: o zlepšení životního prostředí nejen mluvit, ale rovnou pro něj něco udělat. „Proto si o víkendu středočeští občanští demokraté znovu vyhrnou rukávy, nasadí si rukavice a holínky a pustí se do čištění Labe v Kolíně a Berounky v úseku Zbečno – Žloukovice,“ uvedl Dalecký.

Ze zahájení kampaně středočeské ODS v pražském Jazz Docku před říjnovými krajskými volbami. Na snímku je lídr kandidátky Martin Kupka.
Zachraňovat pro kraj vodu by měly nové nádrže i vyčištěné rybníky

Lídr kandidátky Martin Kupka očekává, že se potká s „hromadou lidí“, kteří to s lepším životním prostředím myslí vážně – a jsou ochotni pro to sami něco udělat. „Na facebookových událostech máme několik desítek registrovaných účastníků – a věřím, že se nám podaří udělat pořádný kus práce pro naše řeky. Uvítáme každého, kdo se k nám přidá,“ připojil pování také Kupka.

Čištění levého břehu Labe začíná v sobotu 27. června v osm hodin v Kolíně Na Pustině; kousek od čistírny odpadních vod. V neděli 28. června mají dobrovolníci vyrazit o hodinu později, v devět, z tábořiště ve Zbečně.

Místopředseda Občanské demokratické strany a líbeznický starosta Martin Kupka v kanoi při čištění řeky Sázavy.
K politickému soupeření se řadí i gruntování ve vodě