Vyděračka ho oslovila na konci ledna prostřednictvím elektronické pošty s nabídkou seznámení. Následně mu zaslala údajně své choulostivé snímky, což jí muž svými intimními fotografiemi opětoval.

„Poté žena projevila přání sejít se s ním osobně. Když odmítl, začala posílat výhružné zprávy, že pokud jí nepošle patnáct tisíc korun, předá jejich intimní komunikaci jeho rodině," sdělila policejní mluvčí Michaela Nováková.

Policisté nyní případ vyšetřují s podezřením na spáchání přečinu vydírání. V případě dopadení hrozí ženě až čtyři roky vězení.

Citlivý materiál

Sextingem je označováno elektronické rozesílání zpráv, obrázků a videí se sexuálním obsahem. Nejčastěji tyto materiály vznikají v rámci partnerských vztahů. Jejich pořízení aktéry uvádí do nebezpečí, že budou zveřejněny.

„Pořízením takových snímků je dáván k dispozici citlivý materiál, který mohou útočníci zneužít. Fotografie nebo videa kolují na internetu i několik let od svého vzniku. Oběť sextingu může být vystavena sexuálním útokům. Šiřitelé sextingu se stávají pachateli trestného činu," konstatovala mluvčí policie.

Nebezpečný je především fakt, že oběťmi sextingu se mohou stát i děti a dospívající mládež.

Čtěte také: Školačky vyděsil v lesoparku muž, myslely, že je deviant