VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zimní gastrofestival Chef Time Fest přivítá v Praze špičkové šéfkuchaře

Praha /FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ - Špičkoví šéfkuchaři, unikátní koncept degustací, kuchařských show a jedinečných menu. Další ročník Chef Time Festu je tady. Špičkoví pražští šéfkuchaři se opět sejdou a budou servírovat své umění.

17.1.2015
SDÍLEJ:

Z pražského festivalu Chef Time.Foto: archiv Deníku

Festival se uskuteční od 20. ledna do 5. února a návštěvníci budou moci osobně poznat nejlepší kuchaře z předních pražských restaurací. Budou je moci sledovat při práci, sdílet s nimi své kulinářské dojmy a především ochutnat jejich speciality.

Letošní zimní festival obsahuje celkem dvanáct akcí a bude se odehrávat v pořádající restauraci AvantGarde v pražských Dejvicích, která hostí večeře s šéfkuchaři zvané Chef´s Table a školu vaření zaměřenou na ryby, mušle a ústřice. Další restaurací hostící letošní Chef Time Fest je Grand Cru, kde se uskuteční dvě vinné degustace spárované s občerstvením od Jana Punčocháře. Třetí z degustací pod vedením nejlepšího sommeliéra roku 2014 Jakuba Přibyla se uskuteční v Kaiserštejnském paláci.

Hvězdní šéfkuchaři

Zimní Chef Time Fest představí tyto šéfkuchaře: Radek David (La Veranda), Roman Dolejš (La Gare), Titus Eliáš (Na Kopci), Marek Fichtner (The Augustine), Petr Hajný (Krajinská 27), Marek Šáda (Mlýnec), Patrik Havlíček (AvantGarde), Miroslav Kalina (Kalina), Karolína Kocincová (The Mark), Jiří Král (Aureole), Tomáš Levý (Red Pif), Jan Punčochář (Grand Cru), Marek Raditsch (Kampa Park), Lukáš Želechovský (Budha Bar), Lucie Průšová (Chocolatier, pattissier), Kamila Rundusová (La Degustation Bohême Bourgeoise).

„Osobně se těším na čtvrteční večeře Chef´s Table, které beru jako vyvrcholení každého týdne festivalu. Atmosféra, která vládne při těchto večerech, je naprosto úchvatná a přenáší se z kuchyně na talíř a hosty. Vždy pět šéfkuchařů připraví pětichodové menu, každý jedno. Kuchaři mají přidělen jeden ze stolů a tomu se věnují po celý večer. Když si v kuchyni takzvaně odvaří nebo nepomáhá kolegům, sedne si mezi hosty a povídá si s nimi o všem, co je zajímavé. Je to takový velký diskusní večírek," uvedl ředitel festivalu Karel Šimůnek z restaurace AvantGarde.

Chef Time fest programÚterý 20. ledna: Škola vaření mušle, ryby, ústřice

Středa 21. ledna: Degustace v Grand Crue - Jakub Přibyl

Středa 21. ledna: Chef´s show - Petrik Havlíček, Marek Raditsch

Čtvrtek 22. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Jiří Král, Marek Fichtner, Karolína Kociánová, Roman Dolejš, Titus Eliáš

Úterý 27. ledna: Škola vaření

Středa 28. ledna: Degustace v Kaiserštejnském paláci - Jakub Přibyl

Středa 28. ledna: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Čtvrtek 29. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Petr Hajný, Marek Raditsch, Radek David, Tomáš Levý, Kamila Rundusová

Úterý 3. února: Chef´s Show asijská kuchyně - Patrik Havlíček, Lukáš Želechovský

Úterý 3. února: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Středa 4. února: Degustace v Grand Cru - Jakub Přibyl

Čtvrtek 4. února: Chef´s Table v AnantGarde - Miroslav Kalina, Lukáš Želechovský, Marek Šáda, Enrico Neie, Lucie Průšová

Vyhrajte a pojďte lovit taje kávy

Deník ve spolupráci s pořadateli Chef Time Festu připravili soutěž pro naše čtenáře. Odpovězte správně na níže položenou otázku, a pokud budete třetí v pořadí, pak vyhrajete volnou vstupenku pro dvě osoby na workshop, který bude věnován přípravě kávy a povede ho barista Tomáš Komberec. Workshop se uskuteční v rámci festivalu v úterý 3. února.

Soutěžní otázka: Pravlastí kávy je s největší pravděpodobností:
a) Etiopie, b) Mali, c) Uganda

Správnou odpověď pošlete prostřednictvím SMS na telefonní číslo 606 635 288.

Obsahem kurzu je cesta kávy z plantáže až do šálku na váš stůl. Dozvíte se mnoho zajímavých informací z oblasti botaniky, výrobního procesu, obchodu s kávou, pražení a balení a samozřejmě správné a profesionální přípravy včetně praktické výuky přípravy kávy, a to včetně práce s mlékem. Workshop trvá 2,5 hodiny a uskuteční se v prestižní Universita del caffé v Praze 8 Karlíně, na adrese Pernerova 31a.

Autor: Jiří Macek

17.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Stavebnictví - Stavebnictví Stavební klempíři 23 000 Kč Stavební klempíři STAVEBNÍ KLEMPÍŘI. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 23000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: STAVEBNÍ KLEMPÍŘI - Místo výkonu práce: Beroun. Kontakt: telefonicky, osobně.. Pracoviště: Tomáš chalupa - beroun, Pod Haldou, č.p. 847, 266 01 Beroun 1. Informace: Tomáš Chalupa, +420 603 514 232. Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 10 000 Kč Prodavači smíšeného zboží PRODAVAČ/KA. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 10000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: PRODAVAČ/KA - Místo výkonu práce: Chyňava. Upřesňující informace: nástup možný ihned. Požadavky: ideálně vyučen v oboru, praxe v obchodu (výhodou). Náplň práce: manipulace a zakládání zboží, práce v obslužném úseku, práce na pokladně. Zaměstnanecké výhody: stravenky v hodnotě 100 kč, pracovní volno 3 dny, příspěvek na praní pracovního oblečení, příspěvek na penzijní připojištění, půjčky pro zaměstnance, příspěvek na rekreaci a dětské tábory, příspěvek na masáže, odměny při životním a pracovním výročí, 2x ročně kvalitativní prémie, poukázky na nákup zboží, věrnostní a jubilejní odměny. Kontakt: telefonicky (Po-Pá 6:00-14:30hod.), e-mailem (zaslat životopis).. Pracoviště: Coop hořovice, družstvo - chyňava, 267 07 Chyňava. Informace: Milena Procházková, +420 311 548 729. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 12 200 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov DĚLNÍCI V OBLASTI VÝSTAVBY BUDOV. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: DĚLNÍCI V OBLASTI VÝSTAVBY BUDOV - Místo výkonu práce: Beroun. Kontakt: telefonicky (Po a Čt: 9:00-11:00 hod.).. Pracoviště: Praise store s.r.o. beroun- závodí, Na Ostrově, č.p. 274, 266 01 Beroun 1. Informace: Oleksij Koval, +420 776 383 333. Administrativa - Administrativa Sekretářka, sekretář 80 Kč Sekretáři (všeobecní) OSOBNÍ ASISTENTI. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 80 kč, mzda max. 120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: OSOBNÍ ASISTENTI - Místo výkonu práce: Hvozdec (Mrtník). Upřesňující informace: nástup možný ihned, pracovní úvazek - max. 20 hod./týden, vhodné i pro OZZ. Náplň práce: osobní asistent/ka doktora, práce se týká výhradně kancelářských činností. Požadavky: ŘP skup. B, znalost AJ slovem (ideálně i písmem), dobré komunikační schopnosti. Zaměstnanecké výhody: spolupráce s AJ rodilým mluvčím (možnost zdokonalení AJ). Kontakt: e-mailem.. Pracoviště: Loveyoursmile s.r.o., 267 62 Komárov u Hořovic. Informace: Jiří Hanáček, .

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
27

Nejstarší kandidát voleb je z Hořovic

Takto vypadal kříž v únoru letošního roku.

Mezi Žebrákem a Točníkem znovu stojí pravoslavný kříž

Lákadlem víkendu jsou hlavně památky

Střední Čechy – Nechat si ujít byste neměli program na některém z hradů či zámků, radí před víkendem Lucie Vurbsová ze Středočeské centrály cestovního ruchu.

Mateřská škola dostala dárek k výročí

Beroun - Mateřská škola Pod Homolkou v lokalitě Velkého sídliště v Berouně letos slaví 50. výročí svého založení. Největší dárek k tomuto jubileu dostala od vedení města. Během dvou let do ní investovalo několik desítek milionů korun.

Bikrosová dráha místo odpadků a zloděj, co se s okradeným hádá: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 18. září 2018.

Vykradači prodejen podle policie napáchali škody za tři miliony

Střední Čechy /VIDEO/ – Za mříže cel vazební věznice putovala pětice cizinců ve věku od 23 do 29 let, které středočeští kriminalisté dopadli jako podezřelé ze série vloupání do prodejen.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT