Ukončena byla dřív, než ranní provoz, který směrem do Prahy bývá zpravidla velmi hustý, nabyl obvyklé pondělní intenzity.
„Na Berounsku byl zadržen muž, který ujížděl v kradeném vozidle," shrnul Deníku základní fakta Jakub Vinčálek z ředitelství pražské policie.

Podle jeho slov honička začala již na území Německa, kde podezřelý začal ujíždět pronásledovatelům a zamířil na české území – a postupně se do ní zapojilo větší množství policejních hlídek.

K šesti vozům německé policie se postupně připojilo sedm aut policie z Plzeňského kraje a další posádky ze středních Čech, kde šlo o příslušníky dálničního oddělení v Rudné a policisty z Hořovic, informovala Deník mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Uprchlíka také sledoval ze vzduchu policejní vrtulník, který monitoroval jeho pohyb a naváděl pozemní hlídky.

Honička skončila poblíž Hořovic, kde pronásledované auto sjelo z dálnice, mladík sedící za volantem vůz odstavil a snažil se utéct po svých. Mluvčí plzeňské policie Ivana Telekešová upřesnila, že se tak stalo u obce Tlustice..

Zakrátko se ho ale podařilo vypátrat; našel ho služební pes plzeňské policie. Ukázalo se, že jde o 23leého cizince. Kromě ročníku narození – 1991 – o něm ale Pučelíková bližší údaje nezveřejnila. Potvrdila pouze, že za cizince ho považují i v zemi, odkud prchal na naše území.

„Není to Němec," konstatovala s dodatkem, že provedené orientační dechové zkoušky vyloučily, že by byl pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Zda v odcizeném voze pouze cestoval, nebo má na svědomí i přímo jeho krádež, by mělo vyplynout z dalšího prošetřování. Podle informací Deníku jde o muže z Litvy.

Auto, které bylo ukradeno asi půl hodiny po půlnoci v Dachau, zajistili berounští kriminalisté. Vůz bude podroben znaleckému zkoumání. Která policejní složka se případem, bude zabývat a zda to bude na našem území, anebo v Německu, se ale teprve ukáže. „To je zatím v jednání," konstatovala Pučelíková. Jedno je ale jisté: pokud v souvislosti s riskantní jízdou uprchlíka došlo k menší dopravní nehodě, bude ji jako zcela běžnou havárii řešit místně příslušná dopravní policie. Vážnější dopravní maléry, které by s honičkou měly souvislost, nicméně hlášeny nejsou.