„Jel jsem vlakem z Hořovic do Berouna a samozřejmě jsem usnul. Vzbudil jsem až ve chvíli, kdy vlak zastavil. Nestačil jsem se pořádně ze spánku probrat a pouzdro s houslemi jsem samozřejmě nechal v rychlíku. Uvědomil jsem si to až ve chvíli, kdy jsem měl takový divný pocit prázdných rukou. S houslemi jsem se už neshledal,“ svěřil se Arnošt Cihelka.

Na nepozornost při vystupování z autobusu doplatil i jeden z pasažérů na trase autobusu ze zastávky U Zámku, v Králově Dvoře do obce Žebrák. Cestující vystoupil a v autobuse zapomněl svůj černý batoh, ve kterém měl notebook Lenovo ThinkPad T580, deštník, dva flash disky a power banku APC. Protože se už se cestující se svými věcmi už neshledal, nahlásil vše na policii.

Ilustrační foto.
Předvánoční nákupy lákají zloděje

„Ten, kdo batoh nalezl, si ho ponechal. Měl ho ale odevzdat na některou z policejních služeben a nebo na městský úřad. Tak by to měl v případě nálezu cizí věci učinit každý občan,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Majiteli batohu tak vznikla škoda za více než 27 tisíc korun. Ten, kdo batoh s výše zmiňovanými věcmi v autobuse našel a sebral, se svých jednáním dopustil trestného činu zatajení věci. V případě, že se policii podaří nepoctivého nálezce odhalit, hrozí mu v případě dopadení odsouzení a trest odnětí svobody. Ve vězení by si za takový trestný čin mohl pobýt až jeden rok.

Po neznámém pachateli nyní pátrají berounští policisté, kteří přivítají jakékoliv informace vedoucí k jeho ztotožnění. „Osobně si myslím, že policisté zloděje batohu neodhalí. V autobuse na této trase jezdí hodně lidí a cestující si svých sousedů moc nevšímají. Odnést ho mohl kdokoli,“ myslí si Karolína Kútová z Berouna.

Jedná se už o třetí případ, kdy byl použit berounský AED k záchraně života.
Berounští hasiči zachránili ženu pomocí defibrilátoru