„Když však přijeli k výjezdu z areálu nemocnice, musel řidič vystoupit a jít zaplatit parkovné. V tomto momentě "stopař" přeskočil z místa spolujezdce na místo řidiče, s vozidlem začal ujíždět a prorazil přitom závoru u výjezdu z parkoviště,“ uvedla Lucie Drápková, mluvčí pražských policistů.

Zprvu nikdo nevěděl, kam má bývalý stopař a nynější řidič vlastně namířeno. Jel ale do Prahy, kde potřeboval dotankovat pohonné hmoty. „Hlídka pražské policie projížděla ulicí Strakonická a povšimli si právě přijíždějícího vozidla na benzínovou čerpací stanici, které odpovídalo popisu odcizeného vozidla. Řidič ještě seděl v nastartovaném autě, když policisté služebním vozidlem vytvořili zátaras, aby jim nemohl ujet,“ uvedla Lucie Drábková.

Podezřelý muž tušil, že žádná cesta ze zátarasu není, tak se uchýlil k poslednímu kroku: zamknul se uvnitř auta a odmítl spolupracovat; prý se policistu bojí. Zřejmě tušil, že má co skrývat, kromě faktu, že sedí v cizím autě.

Ilustrační snímek
Nebezpečného muže z Berounska dopadla policie ve Francii

Policisté museli otevřít vozidlo skrz pootevřené okno u řidiče. Ani to ale nebylo jednoduché. „Muž se nehodlal vzdát ani pak, pevně se držel volantu a vzpíral se,“ popsala policejní mluvčí. Policisté museli překonat i tento aktivní odpor, nastoupily donucovací prostředky a muže z auta vytáhli.

A teprve potom se ukázalo, proč se zřejmě muži nechtělo bezpečí auta opustit. Následovala totiž prohlídka, při které policisté něco objevili .„Při prohlídce podezřelého bylo nalezeno přes 1 gram krystalické látky, o kterém podezřelý uvedl, že se jedná o pervitin. Policisté u muže provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle s pozitivním výsledkem. Aby toho nebylo málo, při dalším šetření policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění,“ uvedla Lucie Drábková.

Nakonec tak byl „pasážér“, který svoji cestu začal na Berounsku, převezen na oddělení polici Smíchov k dalším procesním úkonům. „Jednatřicetiletý muž neměl oplétačky s policií poprvé,“ řekla policejní mluvčí.

Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky kvůli podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci.

Ilustrační foto.
Převod podílu ve firmě obří zpronevěru nezakryl