Muže musel kvůli těžkým zraněním transportovat záchranářský vrtulník do pražské nemocnice ve Střešovicích. Podle vyjádření záchranné služby středočeského kraje muž utrpěl vážné poranění hlavy a záchranáři mu museli poskytnout intenzivní lékařskou péči včetně zajištění dýchacích cest a připojení k umělé plicní ventilaci.

Obě vozidla se srazila kolem osmé hodiny ráno na sjezdu z dálnice D5 u Zdic, a to na 28. kilometru. Po srážce poškozený řidič vylezl ze svého nabouraného vozu a vydal se k tomu druhému s tím, že dopravní nehodu spolu nějak vyřeší. Ten na něho ale prý nepočkal a svým vozidlem do něho úmyslně najel a vzápětí ujel pryč směrem na Plzeň. Policisté po něm začali pátrat, on se ale nakonec sám přihlásil na Obvodním oddělení policie v Hořovicích.

Jak se vše ve skutečnosti odehrálo, je nyní předmětem policejního vyšetřování. Případ si převzali kriminalisté a vyšetřují ho jako trestný čin těžké újmy na zdraví. „Jestli spolu řidiči mluvili a co události předcházelo, je předmětem vyšetřování. Policie má svědky,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.