Šílený útočník ale v útoku sekerou pokračoval. Hlídce nezbylo než zbraň použít. „Výstřely byly mířeny do dolních končetin a oblasti břicha. V současné chvíli je muž v péči lékařů,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Richterová. Více informací k věku pachatele, ani k motivu jeho činu zatím nesdělila. „Kriminalisté byli na místě činu dlouho do noci. Vyšetřování události pokračuje i v dalších dnech,“ uzavřela Richterová.

Na Nový rok v neděli policistka doplnila: "Okolnosti události prověřovali na místě činu i pracovníci z Generální inspekce bezpečnostních sborů. Došli k závěru, že zásah proti útočníkovi ze strany policie byl veden adekvátně a byl oprávněný."

Ilustrační foto.
Po hodině na svobodě je uprchlý vězeň podezřelý ze spáchání tří trestných činů

K události dodala mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. Muže s vážnými poraněními transportoval vrtulník na traumacentrum do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Jak zjistil na místě události Nymburský deník, útočníkem měl být podle lidí ze sousedství pětatřicetiletý muž, který žil v domě s babičkou a malým synem. Podle místních se jedná o člověka, který byl dříve spořádaný, ale v poslední době má nemalé problémy s alkoholem. I to patrně vedlo k tomu, že ohrožoval v sobotu sekerou nejen babičku a dítě, ale následně i policisty.