Dálniční policie nyní pátrá po řidiči, který odjel bez placení z čerpací stanice u D5 v Králově Dvoře.

„Neznámý muž přijel ke stojanu s vozem Škoda Octávia. Auto mělo stříbrnou metalickou barvu a mělo provedení hatchback. Řidič vzal tankovací pistoli a do nádrže načerpal přes padesát litrů motorové nafty. Potom nasedl do auta a ujel pryč," popsala případ mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Provozovatel čerpací stanice tak přišel téměř o dva tisíce korun. „Při současných cenách pohonných hmot se nedivím, že někteří lidé ujedou bez placení. Nafta i benzin jsou neúměrně drahé. Ale ne každý si to dovolí. Ten člověk musí být buď hodně drzý a nebo hodně zoufalý," poznamenala Miluška Skálová 
z Králova Dvora. Policie 
v Rudné začala případ okamžitě vyšetřovat a zjistila, že vozidlo mělo odcizené registrační značky 2SE 1873.

„Řidiči mohlo být tak pětadvacet až pětatřicet let. Byl střední postavy a na hlavě měl čepici. Jeho oblečení mělo tmavou barvu," popsala vzhled řidiče policejní mluvčí. Vozidlo, ve kterém muž přijel, mělo na přední kapotě tři černé pruhy směřující od předního znaku Škoda. „Jeden jde středem kapoty a ostatní dva do horních rohů kapoty směrem k vnějším zrcátkům," upozornila mluvčí.

V minulosti se rudenským policistům podařilo dopadnout pachatele, který měl na svědomí až 40 újezdů od čerpacích stanic bez placení.