Příběh této kauzy se podle jejích slov začal psát už v únoru. Tehdy se uprostřed noci, krátce po půlnoci, v penzionu objevili muž a žena. „Dvojice využila situace, kdy na recepci již nikdo nebyl, a telefonicky se domluvila s provozním, že se ubytuje,“ uvedla Pučelíková – s upozorněním na další část dohody: na registraci hostů dojte až ráno.

Díky současné elektronice už není problém pustit ubytované hosty dovnitř i na dálku. A další vývoj událostí ukázal, že právě o tohle dotyční usilovali: šlo jim o to, aby nemuseli předkládat doklady, nebyli nikde evidováni a měli volné pole působnosti.

Ilustrační foto.
Krádež peněženky v obchodě byla dílem mistrovské souhry

Když to klaplo, začali v penzionu hospodařit po svém: policisté je podezřívají, že z pokojů ukradli elektroniku i další věci. Věci pak odvezli vozem Volkswagen Sharan; auto bylo nápadné tím, že mělo nabouraný levý přední bok.

„Na základě zjištěných poznatků se kriminalisté domnívají, že by tato dvojice mohla být členy organizované skupiny, která operuje stejným způsobem na území hlavního města a Prahy-západ. Není vyloučeno, že se obdobného jednání mohou dopouštět i na jiných místech celé České republiky,“ uvedla Pučelíková bez dalších podrobností.

Policisté věří, že zveřejnění informací o tomto případu může pomoci k tomu, že se ozvou svědci a nabídnou postřehy, jež by pátrání mohly dále posunout. Současně kriminalisté varují majitele a provozovatele penzionů, aby registraci hostů nepodceňovali. „Aby je neubytovávali bez předchozích administrativních úkonů,“ zdůraznila Pučelíková.

Žena opakovaně řídila pod vlivem alkoholu
Třípromilovou jízdu žena přijela řešit se třemi a půl promile
Ilustrační foto.
Balíky sena za čtyřicet tisíc odvezl někdo neoprávněně