Pražští kriminalisté zveřejnili případ, kdy na nástupišti metra A ve stanici Hradčanská muž vytasil krátkou střelnou zbraň, kterou měl do té doby skrytou za opaskem na zádech a zamířil do prostoru, kde v tu chvíli stála souprava metra.

„Po chvíli ji zase schoval a odešel pryč. Jeho čin nezůstal bez odezvy a operátor linky 158 přijal několik oznámení od vystrašených svědků. Na místo okamžitě vyrazily prvosledové hlídky s dlouhými zbraněmi. Muže však na místě bohužel nezastihly, a to ani na vytipovaných místech odchodu,“uvedl při zveřejnění pátrání mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Podezřelý z krádeže Mercedesu v Praze 6.
Video: Zloději prozkoumali terén, pak se vrátili a ukradli z garáže mercedes

Následovalo důsledné prověřování události skrze kamerové systémy. Na nich bylo jasně vidět, jak muž tasí pistoli, kterou nakrátko namířil do stojící soupravy metra. Poté ji zase schoval za záda za opasek a odešel. Společnost mu dělala žena, která pro policii v případu figuruje jako svědek.

Nedlouho po zveřejnění pátrací relace se muž poznal v médiích a přišel se sám přihlásit na policejní služebnu ve středních Čechách. „Následně byl převezen na příslušné místní oddělení v Praze, kde se čin stal, a bude podroben výslechu. Policisté zjistili, že se jednalo o pistoli plynovou,“ doplnil mluvčí.