Muž ženy napadl v sobotu večer v Novodvorské ulici, obě záchranáři převezli do nemocnice, jednu ve vážném stavu v umělém spánku. Útočníka policie při zadržení postřelila, zraněním na místě podlehl. Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

"Případem se zabývají kriminalisté z oddělení vražd pro podezření z trestného činu vražda ve stadiu pokusu. Podle prvotních zjištění se poškozené ani útočník (občan ČR, ročník 1988) neznali a jednalo se o bezdůvodný útok. Jednou z verzí je i to, že muž mohl zaútočit kvůli svému psychickému stavu," oznámila policie.

Muž na ženy zaútočil v sobotu kolem 19. hodiny. Policisté podle jejich mluvčího Richarda Hrdiny museli při zadržení použít střelnou zbraň. Zranění byla natolik vážná, že muž i přes okamžitou resuscitaci zraněním na místě podlehl. "Okolnostmi použití služební zbraně se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů," uvedl dnes mluvčí na twitteru.

Pražští policisté i kriminalisté zasahovali v sobotu 17. prosince 2022 večer v ulicích Novodvorská a Jílovská v Praze 4.  Na snímku Jílovská ulice, kde byl podezřelý zastřelen.
Útočník pobodal dvě ženy, potom ohrožoval policisty. Ti ho zastřelili

Obě ženy převezla záchranná služba do nemocnic. Jedna byla podle mluvčí záchranářů Jany Poštové ve velmi vážném stavu, v umělém spánku ji převezli do motolské nemocnice. Druhá žena utrpěla spíše lehká zranění, byla po celou dobu při vědomí.