„Neznámý pachatel inzeroval na internetových stránkách Sbazar.cz, a nabízel k prodeji mobilní telefon značky Samsung Galaxy S9+ za částku deset tisíc korun. Poškozený na jeho inzerát odpověděl. Telefon si u něho objednal a zaplatil. Peníze poslal převodem ze svého účtu na číslo účtu prodávajícího,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková s tím, že objednaný mobilní telefon zákazníkovi do dnešního dne nepřišel a zaplacená částka se mu také na účet nevrátila. Prodejce s poškozeným navíc přerušil veškerou komunikaci a na jeho dotazy již nereaguje.

Ilustrační foto.
Muž zaplatil deset tisíc korun za sedm podložek

„Na Sbazaru jsem před několika lety naletěla také podvodnici. Nabízela tam dětský kočárek. Poslala jsem jí dopředu peníze na avizovaný účet a čekala. Na mé dotazy mi opakovaně tvrdila, že ho poslala, ale kočárek nepřicházel. Tak jsem po ní chtěla číslo odeslaného balíku a ona se mnou rázem přestala komunikovat. Chtěla jsem na ni upozornit ostatní a dát špatné hodnocení, ale na Sbazaru to není možné. Recenze na prodejce se zde zjistit nedají. Už na něm nenakupuji,“ popsala svoji negativní zkušenost Kamila Berková z Berouna.

Policisté upozorňují veřejnost, aby si při objednávání zboží na podobných obchodních portálech vždy ověřili věrohodnost prodávajícího a pokud možno neplatili zboží předem.

Ilustrační fotografie.
Podvodníci nabízí byty, okradli už mnoho lidí