K případu došlo minulé úterý krátce po sedmnácté hodině, kdy uvedená trojice přicestovala do Hořovic ze směru Lochovice, a to vozidlem tovární značky Škoda Octavia, tmavě modré barvy. „Automobil zaparkovali v ulici Pražská a odtud přešli do prodejny drogerie, která se nachází v té samé ulici,“ říká 
k případu policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

V prodejně se nepozorovaně pohybovali a komunikovali spolu. „V nestřežených okamžicích z prodejních regálů postupně brali vystavené zboží, které muž ukládal do kapes a ženy do svých kabelek. Jejich jednání však po celou dobu zaznamenával kamerový systém,“ konstatovala Marcela Pučelíková s tím, že podezřelého jednání si všimly prodavačky, které při jejich odchodu trojici oslovily, trojice se však dala na útěk i s odcizenými věcmi.

Zaměstnankyně celou událost oznámily policistům na obvodní oddělení Hořovice. „Těm se podařilo zjistit, že trojice z místa, kde bylo zaparkované vozidlo, odjela směrem k náměstí. Na základě zhlédnutých kamerových záznamů a místní znalosti policisté nepředpokládají, že by tyto osoby pocházely 
z Hořovic, ani z blízkého okolí. Zároveň nevylučují, že se obdobného jednání mohly, nebo mohou dopouštět i na jiných místech,“ pokračuje policejní mluvčí a dodává, že poškozených tak může být více. Policisté mají k dispozici poměrně kvalitní fotografie.

Policisté navíc žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po jejich totožnosti a případné poškozené, aby své poznatky sdělili policistům na obvodní oddělení Hořovice na telefonní číslo 974 872 710 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.