Hlídka se rozběhla za prchajícími pachateli a dostihla je v ulici Hrdlořezy. Tam je zpacifikovali a usadili do služebního vozu městské policie a čekali na příjezd státní policie. Zadržení strážníkům vysvětlili, že muže napadli proto, že dal přítelkyni jednoho z nich facku. Mezitím byla k přepadenému muži přivolána záchranná služba, aby mu ošetřila zranění, která utrpěl při rvačce s násilníky.

K vozidlu, ve kterém čekali strážníci s pachateli na příjezd Policie ČR, nečekaně přistoupil kolemjdoucí muž a vrhl se na jednoho ze zadržených pachatelů. Přepadení prý viděl a chtěl zraněného muže pomstít. Hlídka státní policie si tak na služebnu odvezla místo dvou pachatelů výtržností rovnou tři.

Kamerový systém města Berouna pomohl už městským strážníkům v mnoha případech. Nejedná se jen o drobné potyčky, ale i o vážnější případy. Městu se tak vyplácí, protože přispívá k větší bezpečnosti jeho občanů. Už několikrát se díky němu strážníkům podařilo včas zachránit zdraví napadeného muže či ženy.

Městská policie ale neřeší jen pořádek ve městě. Mimo to, měří i rychlost vozidel. V říjnu při jednom z těchto měření překročilo povolenou rychlost v obci celkem 14 řidičů. Většině z nich strážníci udělili pokutu na místě. Jeden z řidičů dostal jak pokutu, tak přišel i o body. Muž, kterému strážníci naměřili rychlost větší než 85 km/h, dokonce s přestupkem nesouhlasil. Policisté ho předali do správního řízení.

Ilustrační foto.
Odcizené kamiony končily v Hořovicích, odtud putovaly dál