K tragédii došlo ve středu 15. ledna kolem desáté hodiny dopoledne. Na místo výbuchu vyjeli záchranáři, policie i hasiči. Zasahoval zde také vrtulník s leteckými záchranáři. „Dva lidé byli zranění těžce, z nichž muž svým zraněním na místě podlehl ještě před příjezdem záchranné služby," konstatovala mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová. Jak dále uvedla, těžce zraněné žena utrpěla mnohočetné poranění břicha, hrudníku a dolních končetin a měla popáleniny v obličeji. Její stav byl vážný a zasahující lékař musel zahájit léčbu se zajištěním základních životních funkcí. Pacientka byla vrtulníkem letecké záchranné služby přepravena do Fakultní nemocnice v Motole.

Záchranáři na místě ošetřili ještě jednoho mladého muže, který si stěžoval na zalehlé uši, byl po kontrole zdravotního stavu ponechán na místě. Záchranáři po celou dobu zásahu spolupracovali s hasičským záchranným sborem a Policií ČR.

K výbuchu v Osově vyjely čtyři hasičské jednotky. Společně s profesionálními hasiči z Dobříše, Hořovic a Berouna na místo vyjela dobrovolná jednotka hasičů z Hostomic. K události byl vyžádán pyrotechnik.

Kvůli této mimořádné události byla uzavřená silnice 11549 ne výjezdu z obce Osov v okresu Beroun. Stalo se tak kvůli vyšetřování a zajištění stop.

Podle zdroje Berounského deníku je možné, že výbušnina byla do firmy doručena prostřednictvím balíčku. Policisté k tomu ve středu v odpoledních hodinách uvedli, že tuto, ani žádnou další variantu nemohou zatím potvrdit. „Vyšetřování je na samém začátku. Zajišťujeme stopy,které budou odeslány na expertizu. Všechny informace i stopy budou vyhodnoceny a vytvořeny odborné posudky. Až na základě těchto výsledků poskytneme další informace," uvedla na místě tragédie tisková mluvčí středočeských policistů Štěpánka Zatloukalová.

K výbuchu v Osově se vyjádřil i starosta Zdeněk Veverka. „Je to tragédie. Věřím, že se v obci už nic takového nebude opakovat, že nebudou ohroženi další lidé," prohlásila Veverka.

Místní lidé se přišli k místu výbuchu podívat. „Jsem v šoku, kdo by čekal, že se něco takového stane v Osově," prohlásil pětapadesátiletý muž z Osova. „Slyšel jsem, že tlaková vlna odhodila některé lidi na zeď," prohlásil další přihlížející.

Na místo středeční tragédie byli přivoláni specialisté z kriminalistického ústavu a pyrotechnici policejního prezídia. Navíc zde zasahovali záchranáři z Hořovic i Řevnic, kteří po celou dobu zásahu spolupracovali s hasičským záchranným sborem a Policií ČR.

Redakce Berounského deníku zjišťuje další podrobnosti.