„Tři pachatele se vydávali za pracovníky stavební firmy, která měla provést rekonstrukci fasády jednoho rodinného domu v obci Hředle a z důchodkyně vylákali zálohu na stavební práce," uvedla k případu mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Poškozená si totožnost pachatelů u stavební firmy neprověřovala a na jejich fintu jim bez sebemenšího podezření naletěla. A není divu. Podvodníci byli vybaveni i smlouvou o dílo, kterou ženě předložili k podpisu. Jejich jednání bylo tak přesvědčivě, že tuto smlouvu poškozenou ženu přiměli podepsat.

„Žena jim na základě podepsané smlouvy vyplatila v hotovosti zálohu ve výši 104 tisíc korun," upozornila Lenka Uriánková.

Pachatelé od oklamané důchodkyně převzali peníze a odjeli pryč. Na její telefonní hovory už ale nereagovali.
„Pachatelé uvedli šestašedesátiletou ženu v omyl a obohatili se na její úkor. Za škodu, kterou ženě způsobili, jim hrozí až pětileté vězení," poznamenala k případu policejní mluvčí.

V letošním roce už podvodníci v berounském regionu oklamali velký počet starších lidí. „Varujeme proto občany, aby byli obezřetní a nepouštěli si cizí osoby do bytu. V případě, že si nebudete jisti, zda se jedná opravdu o pracovníka vodovodů, plynaře, elektrikáře apod., nechte si ukázat zaměstnanecké průkazky či zavolejte do jejich firmy," nabádá Lenka Uriánková.

„Já bych si nikoho domů v téhle době nepustila," uvedla Marie Sedláková z Berouna.