Uvedl to policejní mluvčí Richard Hrdina, jenž o případu z poloviny března informoval v pondělí. Upřesnil, že chmaták okradl ženu, která právě usedala za volant. „Z místa ho odvezl komplic, který čekal v nastartovaném autě,“ konstatoval Hrdina.

Před činem, k němuž došlo hodinu před polednem v Dělnické ulici, si zloději pojistili, aby se po krádeži nerozpoutala honička. Když vyhlédnutá oběť odešla od svého vozu, pachatel propíchl pneumatiku. Pak stačilo jen vyčkávat na moment, kdy bude moci udeřit.

Kontroly Městské policie v Praze: drogy ani alkohol za volant nepatří.
Alkohol a drogy za volantem: cizinec měl přes dvě promile, žena špatně parkovala

„Ženu následoval a pozoroval místo, kam zašla. Po několika minutách, když se poškozená vracela ke svému zaparkovanému vozidlu, byl neznámý muž již připravený opodál. Po odemčení vozidla, v momentě, když žena usedala na místo řidiče, neznámý zloděj otevřel dveře na straně spolujezdce – a batoh, který měla pověšený přes rameno, jí vytrhl,“ přiblížil Hrdina okolnosti krádeže.

S kořistí se dotyčný dal hned na útěk. Neběžel ale daleko: jen za roh do Osadní ulice, kde na něj v autě s nahozeným motorem čekal komplic čekal kumpán. Naskočil k němu – a z místa bleskurychle odjeli. Společně s nimi zmizel batoh obsahující nejenom po čertech vysokou sumu peněz, ale i další věci: platební karty, osobní doklady a dioptrické brýle.

Kriminalisté věří, že s pátráním by mohli pomoci všímaví svědci. Podezřelého, podle všeho právě kontrolujícího pohyb vyhlédnuté oběti, totiž poblíž místa činu zachytila bezpečnostní kamera. Měl sice na obličeji nasazený respirátor, avšak i tak je naděje, že by mohl být někomu povědomý. „Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte k případu jakékoliv užitečné informace, kontaktujte, prosím, linku 158,“ žádá Hrdina.