Při prvním z nich se jednalo o šedesátiletou ženu, která kolem půl sedmé večer procházela ulicí Nad Stadionem v Králově Dvoře. Při své cestě musela projít kolem tříčlenné skupiny mladých lidí.

„Všichni byli sportovně oblečeni a přes hlavy měli kapuci. V okamžiku, kdy je žena míjela a prošla kolem nich, k ní jeden přistoupil a snažil se jí strhnout kabelku, kterou měla zavěšenu přes rameno. Poškozená se své kabelky ale nechtěla vzdát a s lupičem se o ní začala přetahovat. Přitom poškozená upadla na zem a útočník jí kabelku odcizil,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Ilustrační foto.
Zapomenuté věci na veřejných místech? Většinou hned zmizí

Další případ se odehrál o pár dnů později. Před půl jednou po půlnoci procházela dvaadvacetiletá žena berounskou ulicí ve směru z vlakového nádraží do centra města. V jednom úseku k ní přistoupil neznámý muž tmavé pleti a strhl jí z ramene kabelku. Poškozená měla v kabelce finanční hotovost a osobní doklady.

„Než se mu podařilo mladé ženě kabelku strhnout z ramene, tak se s ní o ní nějakou dobu také přetahoval. Žena rovněž upadla na zem a v té chvíli se pachatel její kabelky zmocnil a z místa utekl,“ popsala průběh loupeže Marcela Pučelíková.

Přepadeným ženám naštěstí pachatelé fyzicky neublížili. Zda se jedná o stejného pachatele, zatím kriminalisté nevědí. V současné době vyhodnocují zajištěné stopy a po neznámých pachatelích pátrají.

Bezpečnostní policejní akce v obchodním domě Lidl v Berouně.
Kapsáři číhají v nákupních centrech na nepozorné zákazníky