Laboratoře v Česku provedly ve čtvrtek 2930 testů. Pozitivních bylo 3,17 procenta z nich. Oproti předchozím dnům počet testovaných výrazně klesl. Ve středu jich bylo 4182, v úterý 4576.

U většiny nakažených novým koronavirem má nemoc covid-19 lehký průběh. Podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví je s koronavirem hospitalizováno 125 lidí, z nichž 12 je ve vážném stavu. Dnes a ve čtvrtek zemřelo v souvislosti s covidem-19 po jednom člověku. Celkový počet zemřelých od začátku epidemie tak je 345.

Erwin Junker Grinding Technology  - Strojírenská společnost Erwin Junker Grinding Technology oficiálně otevřela 23. května v Holicích na Pardubicku polyfunkční objekt zahrnující prostory výroby, školicího střediska, ubytování a stravování
Koronavirus zavřel firmu v Holicích. Stovka zaměstnanců musí do karantény

Epidemie covidu-19 nyní nejvíc postihuje Karvinsko. Na 100 tisíc obyvatel tam připadá přes 69 nemocných. Druhý je okres Liberec s téměř 22 případy na 100 tisíc obyvatel.

Na dole ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku ráno začalo další plošné testování pracovníků OKD na koronavirus. Potrvá do začátku příštího týdne, nejpozději by mělo skončit v úterý. K dnešní 07:00 bylo odebráno přes 200 vzorků, vyhodnotí se prostřednictvím laboratorního PCR testu.

První případ nákazy novým koronavirem se v Česku objevil na začátku března. Od té doby se infikovalo 10.870 lidí. Přibližně 70 procent z nich už se z nemoci uzdravilo.

Z jednotlivých regionů bylo dosud nejvíce případů nákazy zaznamenáno v Praze, a to 2472. Na druhém místě je Moravskoslezský kraj, kde se od začátku epidemie nakazilo 2219 lidí.

Dekontaminace Dolu ČSA.
OKD rozjelo další velké testování zaměstnanců na koronavirus