Utrpení dvaapadesátileté Sheeny Gulletové podrobně popsal úřad šerifa okresu Lassen ve svém příspěvku na Facebooku. Žena a její osmačtyřicetiletý přítel Justin Lonich jeli 14. dubna po polních cestách u dálnice 44 do malé vesničky Little Valley, když jejich vozidlo uvízlo ve sněhu. V něm se rozhodli strávit noc. Ráno pak zjistili, že baterie je vybitá.

Nejdříve se oba snažili dojít k dálnici, ale Gulletová zaostala, protože se jí utrhla podrážka bot. Lonich ji v hustém sněžení nemohl najít, a tak vyhledal úkryt, kde si i rozdělal oheň.

Druhý den našel štěrkovou cestu, ale opět se musel přes noc ukrýt. Dne 17. dubna Lonich dorazil k dálnici a stopem dojel do města Susanville, kde ohlásil, že Gulletová se pohřešuje.

Pilot Luke Aikins se do stříbrného letadla úspěšně dostal, jeho kolega s modrým strojem neuspěl.
Piloti si chtěli ve vzduchu vyměnit letadla. Kaskadérský čin se změnil v drama

Pátrání probíhalo po zemi a za jasného počasí také letecky. Gulletová uvedla, že několik dní před svou záchranou viděla nad sebou letěl vrtulník, který ji však podle úřadů kvůli hustému lesu minul.

Rozčílená a nervózní

Seržant našel vozidlo 20. dubna. Gulletová byla zachráněna. Úřad šerifa uvedl, že byla velmi rozčilená a nervózní, ale fyzicky v pořádku. Během šesti dnů ji při životě udrželo jen šest balení jogurtů a sníh.

„Vyprávěla stejné podrobnosti jako Justin o tom, jak se rozdělili. Během šesti dnů v divočině si denně dávala jeden jogurt,“ uvedl poručík Dave Woginrich v příspěvku na Facebooku, v němž poděkoval pátracímu a záchrannému týmu. „Díky jejich úsilí byla Sheena nalezena v bezpečí a nyní je zpět doma,“ sdělil.