Personální audit se totiž zaměřil nejen na vytížení úředníků hořovického městského úřadu, ale právě i na práci příspěvkových organizací.

Unikátní péče o mládež

„Počet zaměstnanců Domečku je devět, počet obyvatel města od pěti do osmnácti let, což je cílová skupina domečku, je zhruba 875. Přesto nějakým zázrakem dokáže Domeček Hořovice za rok obsloužit dvaadvacet tisíc lidí. Ti lidé se samozřejmě na různých akcích vyskytují opakovaně, i tak se jedná o úctyhodné číslo," konstatovala Helena Mitwalyová. Zároveň doplnila, že Domeček Hořovice spolupracuje s externisty i dobrovolníky, kterých je celkem necelých osm set. „Taková masivní činnost v péči o mládež, to je unikát," prohlásila Helena Mitwalyová.

Jak k takovému úspěchu Domeček Hořovice dospěl, na to jsme se zeptali přímo jeho zástupců. „Je nás málo, ale všichni se snaží dělat co nejvíce takových akcí, aby se lidem líbily, aby se na ně vraceli. Chceme být otevřenou organizací pro všechny. Nově jsme začali pracovat například s maminkami s dětmi, a to v dopoledních hodinách," uvedl zástupce ředitele Domečku Hořovice Tomáš Klokočník.

Letí keramika 
a hudební kroužky
Jak dále Tomáš Klokočník sdělil , největší zájem dětí je o keramiku a nahoru znovu letí hudební kroužky, zvláště kytara. „Nemáme problém kroužky naplnit. Jediné co se nepodařilo, tak naplnit nový divadelní kroužek – maňáskové divadlo," doplnil Tomáš Klokočník.
Program hořovického Domečku se rozjíždí už nyní v lednu. Jednou z prvních akcí byl Tříkrálový průvod. Mezi další aktuální patří karnevaly a příprava na akce spojené s jarními prázdninami. Velký zájem je také o letní tábory.

Domeček Hořovice má odloučená pracoviště například v Litni a Komárově. Kroužky jsou i ve vzdálenějších obcích, například v Suchomastech a Zadní Třebani.