A co vlastně tento rodinný přístav, jak se Baby Marina prezentuje, vlastně nabízí? Činností je opravdu víc než dost.
Především zde najdete soukromou mateřskou školu, ale pořádají se zde i kurzy plavání, lekce aquaerobicu, těhotenské kurzy, ale navštívit zde můžete třeba i laktační poradnu. Relaxovat můžete v místní finské sauně a infrasauně, nebo při posezení u dobré kávy a jiných dobrot v zdejší kavárně.

Na návštěvu do nedávno zprovozněného objektu, který je pokračovatelem Zahořánku, nás pozvala jednatelka společnosti Jana Cihlářová. Už při vstupu do recepce je vám jasné, že výběr názvu i stylu budovy není náhodný. Vše se tady prostě točí především kolem vody a plavání.

A protože bylo dopoledne, bylo slyšet všude dětské švitoření a výskání. Děti z mateřinky se právě vracely z kurzu plavání.
Kapacita Mateřské školky Baby Marina činí 28 míst. A děti si tady opravdu užívají. Dvakrát týdně se mohou zúčastnit výuky plavání ve vlastním bazénu, k dispozici mají i infrasaunu. A to zdaleka není všechno. „Jednou týdně máme pro děti ve školce hudební výchovu s lektorem, jednou týdně se koná rytmické tancování s trenérkou z R.A.K. a třikrát týdně mají děti angličtinu," uvedla Jana Cihlářová.
V rámci školky mají děti také plavání

Děti ve třídách nejsou rozdělovány podle věku, samotný výukový program je ale individuální podle stáří dítěte. Takže dvouleté dítě se například při hudební výchově učí něco jiného, než předškolák.

Všechny aktivity se konají v rámci školky, děti nikam nepřejíždějí, i do bazénu dojdou vlastně ze školky v plavečkách. Baby Marina se kromě vlastního bazénu a infrasauny může pochlubit i svou tělocvičnou a rozsáhlou zahradou i terasou s pergolou. Děti tak při pěkném počasí mohou tvořit i na zahradě. Navíc má školka i vlastní keramickou pec, takže činností nabízí Baby Marina velkou škálu.

Baby Marina přijímá děti už od dvou let. „Rodiče nemusí hned děti zařazovat na celotýdenní docházku. Mohou si vybrat i jednotlivé dny a třeba jen dopolední pobyt. Většinou rodiče docházku postupně navyšují. Dítě přihlásí třeba jen na dva dny týdnu na dopoledne a postupně během několika dní či týdnů přejdou plynule na celotýdenní provoz," uvedla Jana Cihlářová.

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda by právě tato školka vašemu děťátku vyhovovala, můžete si telefonicky nebo mailem dohodnout návštěvu. Ochotné vedení Baby Mariny či personál vás po školce provede a zodpoví všechny vaše dotazy.

Baby Marina přijímá děti i v průběhu školního roku, pokud není zaplněn maximální stav školky, tedy zmíněných 28 dětí.

Ale Baby Marina není jen o mateřské školce. Pečují zde totiž i o maminky ještě před samotným porodem. „Máme kurzy pro těhotné, předporodní kurzy i laktační poradnu. A po porodu, tedy lépe řečeno po šestinedělí, mohou maminky se svými miminky začít s tzv. plaváním ve vaničkách. Pak děti zhruba v pěti měsících přecházejí s rodiči do bazénu," říká Jana Cihlářová.

V nerezovém bazénu, který má rozměr 9x5 metrů, probíhá výuka plavání pro děti až do 10 let. Bazén ale mohou využít i dospělí. A to nejen na kurzy aquaerobiku, které Baby Marina pořádá. Ale azyl zde najdou i ti, kteří si třeba ještě ani v deseti letech s vodou netykají a chtějí překovat strach a nejlépe se i naučit pár temp. Kterými je budou provázet instruktorky plavání s nejvyšší kvalifikací v oboru.

Pro ty, kteří si zaplatí kurzy plavání v Baby Marině, je zde připraven i veškerý komfort a zázemí. Nerezový bazén jehož voda je čištěna nejmodernější technologií prostřednictvím UV lampy je zároveň vhodná i pro děti s atopií. Po plavání si děti mohou zahrát v herně, rodiče na recepci mohou zakoupit pro dítě lehkou svačinku a sami si pochutnat třeba na výborné kávě. Nemusí tak mít obavy, že hned po plavání budou muset s dítkem po plavání ven na studený vzduch nebo do prochladlého auta.
Zkrátka Baby Marina dokazuje, že je skutečným rodinným přístavem. Ale není nad osobní zkušenost, proto vám doporučujeme návštěvu Baby Mariny.